2. Világháború? Többi lent.
Sziasztok!
A vírus miatt nem írtunk témazárót a 2. Világháborúból, el lett tolva szeptemberre.
Tanár nélkül, egy könyvre hagyatkozva nem tudom megtanulni, viszont nagyon fontos, hogy ötöst írjak.
Mivel tudnám profin tudni a 2. Világháborút úgy, hogy csak magamra hagyatkozhatok?
"Tanár nélkül, egy könyvre hagyatkozva nem tudom megtanulni"
Nem bántásból, de remélem ilyen ésszel nem készülsz egyetemre.
Elolvasod a könyvet, jegyzetet készítessz (azaz kiírod a kulcsszavakat, vázlatosan felépíted a leckét). A folytonos újraolvasgatás nem sokat fog segíteni. Jó módszer, ha pár nappal a jegyzetkészítés után előveszel egy fehér lapot, és anélkül, hogy belenéznél a füzetbe/könyvbe, leírod, hogy mikre emlékszel (mint egy dolgozatban). Aztán veszed a könyvet, és magadnak kijavítod.
Fontosabb dátumok, események, nevek, helyszínek megjegyzéséhez készíts tanulókártyát: egyik felére a kérdés, másik felére a válasz. Ezeket lapozd át, csak akkor tudod biztosra, hogy tudod a választ, ha a válasz megnézése nélkül felmondod a választ magadtól. Az nem tudás, hogy megnézed a választ és mondod, hogy "ja, ezt tudtam volna, csak nem jutott eszembe".
Köszönöm...
Azért ne szedjetek szét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!