Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet felmentést...

Hogyan lehet felmentést szerezni testnevelésből?

Figyelt kérdés

Adott egy 17 éves kamasz fiú aki nagyon elhízott. Tesi óra neki a halállal egyenlő,ezt a tanévét is csak az online suli mentette meg,mármint tesi szempontjából mert megbukott volna.Más tárgyakból 4-es átlagú,tanul rendesen.

Hogy lehetne tesiből felmentetni? Most nyáron még tovább hízott,nem bírja a mozgást.

2020. aug. 5. 12:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
98%
Ha gerincferdülése van vagy lúdtalpa át lehet íratni gyógytesire. Nálunk heti egyszer volt egy másik suliban. Senkit nem ismertem így nála se lehet gond hogy az ismerősei gúnyolják. Nem is nehezek a feladatok és a saját sulijában nem fog kellenie tesizni
2020. aug. 5. 12:31
 12/20 anonim válasza:
12%
Az is valami, akkor sétáljon iramos tempóban, azzal is ég a kalória, már csak azt kell megoldani, hogy ne buktassák meg szegényt.
2020. aug. 5. 12:31
 13/20 anonim ***** válasza:
98%
Hát én megpróbálnám diétára fogni. Legalább kalória számolással, szeptemberig van idő egy nagyon keveset fogyni. Hihetetlen de pár kiló fogyás nagyon sokat segít. Otthon is próbáljatok vmi kis mozgást beiktatni közösen. Vannak laza tornás videók. Nem vagyok túlsúlyos de most fogytam 4kilót és sokkal jobban érzem magam, kisebb a hasam, halványodtak a striák és könnyebben mozgok. Az eleje nagyon nehéz de még kell tanulnia kordában tartani az evést és a tesi jó lenne, már ha nem azért adnának egyest ahogyan fut...ez nem szép dolog, ha már részt vesz az órán akkor minimum a kettesnek megkene lennie szerintem.
2020. aug. 5. 12:34
 14/20 A kérdező kommentje:

12 a tanárnak nem felel meg ha ő csak sétálni bír.

Borzasztóan szemtelen fiatal nő a tanàra ,de amúgy szereti ezt az iskolát és itt tud olyat tanulni ami érdekli szakma és utána akar továbbtanulni.

Esetleg ha úszni jarna és arról kap igazolást amiatt nem mentik fel ?Az úszást az orvos mondta.

2020. aug. 5. 12:35
 15/20 A kérdező kommentje:
13 Nem velünk él csak most nyáron van az apjánál többet. De szegény emiatt panaszkodik és már ezen stresszeli magát mi lesz megint a tesi miatt.
2020. aug. 5. 12:36
 16/20 anonim ***** válasza:
98%
11es vagyok az úszás is jó azt is javasolták nekünk is akkor se kell tesiznie. Menjen el vagy menjetek el vele ortopédiára ott megmondják hogy ha javasolt neki
2020. aug. 5. 12:53
 17/20 A kérdező kommentje:

16 javasolt neki ez már teny csak eddig a tanárát nem érdekelte de ezt muszáj lesz megoldani valahogy.

Ha futna nem bírná plusz a térde bokája igyis nehéz lehet neki

2020. aug. 5. 13:02
 18/20 anonim ***** válasza:
98%
Hát pedig ha orvosi igazolása van róla akkor a tanára nem szólhat bele.
2020. aug. 5. 13:13
 19/20 A kérdező kommentje:
18 nem felmentése van csak hogy javasolt az úszás .
2020. aug. 5. 13:14
 20/20 anonim ***** válasza:
98%

Nálunk ortopédiáról vagy háziorvostól kell szakvélemény amiben leírja azt, hogy részleges vagy teljes felmentést kap, esetleg, hogy gyógytesire kell, hogy járjon.

Teljes felmentés nem fog segíteni az állapotán, kérjetek orvostól papírt gyógytesire. Sokkal könnyebb és saját tempóban kell dolgozni. Én izületbetegként jártam arra, de a diákok többsége a súlyuk miatt járt. Meglehet állni pihenni és személyre szabott feladatok vannak. Ott a tanárok nem buktatnak, átlagban hármast kap aki bejár és egy kicsit dolgozik. Heti óra szám pedig a 2 heti rendes tesik száma/2. Ha 10 órája volt 2 héten tesiből elég neki csak max 5 gyógytesi. Sőt nem is kötelező a rendes tesi idejére rakni az órát, így sok idő is felszabadul.

2020. aug. 5. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!