Mennyi az esêlyem a kolira?
Édesanyám egyedül nevel engem és 2 kiskorú tesómat.
Az össz jövedelmünk anya fizika kb 270 körül, a családi pótlék meg a gyerektartást amit hát apám nem fizet csak papíron létezik ... De amúgy 60.000. Szóval kiszámoltam az egy főre eső jövedelmet és olyan 80-85.000 ftra jön ki. Erre 0 pontot kapok szociális alapon. Albérletet nem tudnánk finanszírozni. Nagyon félek hogy nem vesznek fel a koliba, mert így az egyetemet se tudnám megkezdeni :(
Szerintetek?
PTE- ÁOK
Egyébként, ha egy egész lakást nem is, de talán egy szobát tudnátok bérelni adott esetben.
Az ingázás teljesen kizárt?
Köszönöm a válaszokat, itt sirdogálok xD
Amúgy hogyan tudnám igazolni hogy apám nem fizet gyerektartást? Mert papíron 60.000 -rel több van a kasszában de ugye az nincs gyakorlatilag.
Sok- sok tényező alkotja a szociális pontszámot, nincs ilyen, hogy "inkább azon múlik".
Pl.:
- családi helyzet (félárva, árva, elvált szülők, stb.)
- betegségek (diák, vagy vele egy háztartásban élő)
- egy főre jutó jövedelem
- igen, a távolság (100 km egyébként nem sok, egy éven át heti 4 nap ingáztam annyit egyetemre autóval)
- esetleg hátrányos helyzet
De például a győri kollégiumba szinte irreleváns a szociális pontozás: az árva, rákos mamával egy háztartásban élő, 160 km-re élő haverom 20-25 pontot kapott szociális alapon, a többi 340 pontja tanulmányi, tehát még 10%-ot sem befolyásolt a helyzete.
Nalunk a gyerektartas nem szamitott bele az egy fore eso jovedelembe.
Amugy meg a kollegiumi jelentkezest meg kell indokolni, miert tartod magad raszorultnak, masreszt fel is lehet lebbezni, ha elutasitanak, szinten indoklassal.
Meg ugy szoktak trukkozni, hogy ozvegyult, sok gyogyszert szedo nagyszulohoz jelentkeznek be allando lakcimre testverekkel egyutt, mert altalaban nem a csalad szamit, hanem az egy haztartasban elok, igy ott kisebb a jovedelem.
Egyebkent nyugi, szerintem biztosan felvesznek. :)
Ez is kicsit olyan, mint az erettsegi meg a felveteli pontok, mindenki kb. lehetlennek tartja, mi van, ha telerakjak pont most pont olyan feladattal, ami nem megy, mi van, ha pont most emelkedik 400zal a ponthatar stb. :D Nem fog. Kapsz kolit. :D Es hajra!! :))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!