Tanulási tippek egyetemistáknak! Segítesz?
hatékony időbeosztással!
így nem érzed majd akkora tehernek, sőt ha olyan szakra mentél, ami tényleg érdekel (monjuk ezt menet közben fogod igazán megtudni, mikor már bele kell mélyedni), akkor nem is lesz ez teher! Amugy írhatnál, hogy milyen szak, melyik egyetem stb., mert így csak általánosságban tudok beszélni! :D
Járj be minden előadásra! Nagyon könnyen mondja azt az ember félév elején, hogy majd vizsgákra tanul, de sokkal könnyebb, ha hallottad már az anyagot (persze én is vizsgáztam már úgy, hogy egyetlen előadáson sem voltam, meg is jegyezte azoktató, hogy kisasszony, magát még nem láttam). Plusz lesznek jegyzeteid, valamint némely tanár eleve rosszabb jegyet ad, ha még sosem látott.
Keresd meg a tárgyaid között lévő átfedéseket, összefüggéseket, rengeteget segít.
Vizsgaidőszakban mindig igyekezz a lehető leghamarabb elmenni vizsgázni. Már csak azért is, mert így ha nem sikerül, lesz lehetőséged javítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!