Mit jelent ez a csoport-, testaxióma és hogy lehet egy ilyen feladatot megoldani?
Vettem egy matek könyvet ugyanis szeretnék gyakorolni, mert egyetem a cél és oda kell a matek. Obádovics könyvét vettem és a halmazok utáni csoportaxiómás résznél vagyok ahol kissé elvesztem.
Gondolom ez a rész kicsit magasabb szinten van és talán nem kellene foglalkoznom vele még vagy nem tudom, de érdekel hogy működik.
Adott ez a két feladat:
Igen ott a megoldás de így sem tudok rá jönni mi miért, részben valamit értek de a legtöbbet nem ebben a tananyag részben
Köszönöm előre is a válaszokat
Ha az egyetem a cél, akkor ne foglalkozz ezzel.
Inkább: [link]
De ha mindenképpen absztrakt algebrával akarsz foglalkozni, akkor kezd az elején!
Csoport: egységelemes, invertálható félcsoport. Ezeket kell megnézni az egyes pédákban
Az első feladatnál gondolhatsz maradékosztályokra, ezek csoportot alkotnak. Z4 ciklikus csoport.
A második feladatban ugyanez a csoport.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!