Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Akik bejutottak az Állatorvosi...

Akik bejutottak az Állatorvosi Egyetemre az elmúlt 1-3 évben, hozzájuk lenne pár kérdésem. Mennyire volt nehéz bejutni? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Most megyek 11.-be, minden álmom hogy bejussak az állatorvosira. Az átlagom szerintem elég jó, kettő négyesem volt most év végén, többi mind ötös, én inkább az érettségi miatt parázok nagyon. Az mennyire volt nehéz? (Leginkább az emelt kémia-biosz érdekelne) Nehezebb volt, mint számítottatok rá, vagy könnyebb? Milyen átlagotok volt jegyekben? Nyelvvizsgátok mennyi volt?

Hány pontot értetek el? (Nem tudom akkor mennyi volt a ponthatár, légyszi írjátok oda)

Anyagilag lehet bírni? Vagy mennyi kell ahhoz, hogy államira juss be?

Szerintetek kell külön biosz-kémia tanár már 11.-ben, aki pluszban felkészít, vagy elég a fakt? (Kémiám már ettől az évtől kezdve nem lesz, nem is értem miért, így csak a fakt marad)

És egyébként mennyire nehéz az egyetem? Akik koleszosok, tudnak rendesen tanulni mások mellett?

Jelenleg csak ennyi kérdés jutott eszembe, lehet majd még írok párat :D De nagyon kíváncsi vagyok mik a tapasztalataitok :) Írjátok oda azt is, hogy melyik évben jutottatok be.

Olyanokat is szívesen meghallgatnék, akik nem jutottak be, ők hogy élték meg, miért nem jutottak be, hogyan sikerült a két emelt érettségi, mennyi pontuk lett, következő évben megpróbáltak-e újra jelentkezni, stb...

Előre is köszi ha valaki szán pár percet a válaszokra :)

#egyetem #érettségi #állatorvos #bejutás #emelt kémia, biológia
2020. júl. 30. 14:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
39%

10.-nek.

Ausztria nem opció? A bécsi valóban kiváló, és nem olyan mint a budapesti, ami csak Magyarországon világhírű.

2020. aug. 7. 23:37
 12/15 anonim ***** válasza:
81%
Még egy komolytalan válasz... Valószínűleg azért lesz hamarosan Amerikában is akkreditált egyetem, mert nem színvonalas.
2020. aug. 8. 14:00
 13/15 anonim ***** válasza:
19%

12.-nek.

És? Az csak annyit jelent, hogy elfogadják a diplomát. Volt osztálytársam esti érettségijét is elfogadták, amit egy borsodi suliban vett...izé...tett le.

2020. aug. 8. 14:45
 14/15 anonim ***** válasza:

Nekem különtanár nélkül nem tudom sikerült volna-e az érettségi, így biztos nem. Biosz-kémia tagozatos voltam, de nem voltak a legjobbak a tanárjaim (mi voltunk a próba osztály, még volt mit fejleszteni ezen a tagozaton). 12 előtti nyáron kezdtem el járni tanárokhoz, de az előtt még jobb. Bioszból lehet, hogy ma már nem járnék tanárhoz, az nem adott annyit hozzá, viszont a kémiám sokkal rosszabb lett volna. Mindenből 5öst vittem, 1 nyelvvizsgám volt. 466 pontom volt, 431 volt a ponthatár.

Nekem sajnos nem megy olyan jól az egyetem, mint a gimi ment. A gimnáziumban nagyon jól éreztem magam, ami nagyon sokat jelentet a tanulásban is nekem. Egyetemen kevésbé találtam meg a helyemet, ami sok tanulási nehézséget okoz nálam. Kollégista is vagyok és ami nekem sok problémát hozott (hangosan tanuló szobatárs, honvágy, állatok hiánya (lehet felhozni állatot, de nincs minden szobában, nálunk se tudta senki megoldani a szobában) stb.)

Oktatásról én is hasonlókat gondolok, mint 1-es: előadásokon gyakran képtelen vagyok figyelni, amikor 8-tól 8-ig órám van. Távoktatással sokkal átláthatóbb minden, jobban lehet egy tárgyra ráfókuszálni és magadnak beoszthatod, hogy mikor melyik tárgy órájára "ülsz be"

2020. aug. 31. 17:37
 15/15 anonim ***** válasza:
Én (még) nem vagyok állatorvostan hallgató de eddig minden ismerősöm csak dicsérte. A megélhetésről azt mondták habár nincsenek eleresztve de megélnek, szeretik a szakmájukat, és azt mondták munkát mindig találni. Arra figyelmeztettek hogy ha végzek ne pesti állat klinikán legyek alkalmazott mert ott tényleg éhbérért dolgoznak de vidéki városokban egész jó a helyzet. Majd pár hét múlva lesznek saját tapasztalataim is az egyetemről de egyenlőre még nincsenek. Az hogy évvégén milyen volt az átlagod nem számít, a matek, magyar, töri,egy idegen nyelv és egy természet tudományos tárgy jegye számít. Az emeltek teljesíthetőek voltak és az államira álltalában alacsonyabb a pont mint a fizetősre (azt hiszem nem úgy van mint a többinél hogy 10 állami 20 önköltséges hanem 120 állami és önköltséges egyben és mivel kevesen választják az önköltségest így ott magasabb a pont).
2020. szept. 6. 19:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!