Idén érettségiztem, és nemrég derült ki, hogy nem sikerült az orvosira bejutnom. Van más is ilyen helyzetben rajtam kívül? Ti is úgy érzitek, hogy jó lenne ezt megbeszélni valakivel, aki hasonló helyzetben van? Nekem nagyon jól esne.
Szia :) Ugyan én nem idén érettségiztem, hanem régebben, de kétszer nem jutottam be az orvosira. Egyszer 5,másodszor meg 3 ponttal maradtam le. Ugyan végül én harmadszorra nem próbáltam még, hanem választottam egy másik szakot és azon végeztem idén, de az érzést ismerem milyen, mert kétszer átéltem. Ne foglalkozz azzal, aki leszól, orvosira rohadt nehéz bejutni. Engem is volt aki alázott, hogy buta vagyok, mert nem vettek fel és nagyon sokáig ráhallgattam, pedig nem volt igaza. Ha tényleg ez a vágyad, hogy orvos legyél, ne add fel. Sokaknak csak többedszerre sikerül. Próbáld újra az érettségit, esetleg, ha ki tudjátok fizetni különtanárral érdemes készülni. Egy év, ha csak ezzel foglalkozol, nem kell mellette mást tanulni, sokat segíthet. A szüleid mit mondanak? Ők támogatnának benne, hogy újra próbáld?
Ha gondolod, írj nyugodtan privátban, szívesen elmondom én hogy éltem meg illetve nekem mik segítettek feldolgozni, ha azzal valamit tudok segíteni.
Szia!
Én már három éve érettségiztem,magas ponttal sétáltam be az egyetemre. Egy nagyon közeli ismerősömnek viszont pár pont hiányzott. Nem próbálta meg újra. Más irányból közelíti meg az eü rejtelmeit.(mérnök lesz)
Úgy érzem rajta,hogy a mai napig bántja ez a dolog. Okos,értelmes emberről van szó. Te ne légy ilyen! Próbáld meg újra. Én az anatómia szigorlatom miatt megcsúsztam. Rosszul érintett nagyon az elején,hülyének éreztem magamat. Utána viszont elkezdtem máshogy nézni ezt az időt.Sok dolgot (nyelvvizsga,jogsi,önkénteskedés,utazás)terveztem erre a tavaszra. Sajnos a vírus közbe szólt ugyan,de nem bánom,hogy így alakult.
Miért kéne dupláznom, ha jók voltak a tanulmányi pontjaim, és a többi érettségi eredményemmel is elégedett vagyok?
Nem mondta senki, hogy duplázva "ér" csak bejutni egy egyetemre.
Szia !
Tudom,hogy nem ugyan az, de hasonló. Én anno pszichológia szakra szerettem volna bekerülni,(1év kihagyás után) de minden évben csak távolabb került tőlem a ponthatár...
Volt 5-ös emelt érettségim kettő is, de sajnos a duplázással sosem értem el...A másik számításból pedig kizártak, mert érettségiztem anno olyan tárgyból, amit csak 1 évig tanultam, emiatt azt mondta az Oktatási Hivatal, hogy pontszámításilag érvénytelen...
Aztán végül felvételiztem egy külföldi egyetem pszichológia szakára,fel is vettek, de ez az egész a mai napig kísért.
Igazából csak azt szeretném mondani, hogy ne add fel, ha igazán akarod és a te utad, akkor így vagy úgy,de eléred.
Ha te is ÁOK-ra készülsz, a maximalizmusod és elvárásaid mellé szorulhatna egy cseppnyi jóindulat mások(megjegyzem, sorstársak) felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!