Idén érettségiztem, és nemrég derült ki, hogy nem sikerült az orvosira bejutnom. Van más is ilyen helyzetben rajtam kívül? Ti is úgy érzitek, hogy jó lenne ezt megbeszélni valakivel, aki hasonló helyzetben van? Nekem nagyon jól esne.
Igaz velem nem esett meg ilyen, de azt tudnám javasolni, hogy gondoldd végig mit tennél. Esetleg keresel egy szakot ami meghirdetnek pótfelvételiben, elmész dolgozni és újrafelvételi? Vagy pl valamelyik érettségit újraírni? Ne add fel most a dolgokat, az a lényeg. :)
Barátnőmet harmadjára vették fel az orvosira és nagyon jól teljesít ezek ellenére is.
Ha gondolod írhatsz, de így ismeretlenül azt tudnám mindenkinek üzenni, akiket nem vettek fel, hogy ne depizzetek most be! Fölösleges, lesz még minden sokkal jobb, csak most nem csússzatok szét.
Sok embert ismerek, akiket másodjára vettek fel és kiválóan teljesítenek, de teljesen megértem, ha most csalódott vagy.
Gondolom újraérettségizel, mert ennél kisebb ponthatárt nem tudok elképzelni a jövőben. Kitartás!
Szerencsére nekem ilyenben nem volt részem, de az én szakom hiába eü-s sokkalta alacsonyabb volt a ponthatár.
Még szerintem semmi sincsen veszve számodra, korán van még eltemetni ezt az álmot. Sokaknak nem sikerül elsőre az orvosi, akármilyen szomorú is, de van ez így.
Én a helyedben végig tanulnám ezt az évet, és jövőre újra leérettségiznék.
Egy év "veszteség" még nem a világ vége.
Megkérdezhetem, hogy mennyivel csúsztál le az orvosiról?
Szia!
Engem is másodjára vettek fel anno. A gimi után évben felkészültem a biosz és kémia emeletre, angolt tanultam, utaztam, életem legjobb éve volt! Ne keseredj el, jövőre jelentkezz újra!
Nem feltétlenül értek egyet a 3. válaszolóval, nem kellenek 80%-nál jobb emeltek orvosira sem.
Például nekem egyik sem lett az, a kémiám 65, a bioszom 78 lett. Ennek ellenére mégis felvettek, de nem is pár ponton múlt a felvételim. Tavalyi ponthatárokkal is felvettek volna.
Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy nem lehetetlen megcsinálni, és ha tényleg ezt szeretnéd, és komolyan gondolod, akkor írd újra ezt a 2 érettségid.
Lehet, hogy pénze kerül, igen. De gondolj bele. Lesz egy éved, ami alatt dolgozhatsz, készülhetsz erre a 2 emeltre, és nem fogsz annyira izgulni sem, hiszen nem 6 tárgyból kell egyszerre érettségizned, csak 2-ből. Nem fogja más elvenni a figyelmed.
És talán ez az egy év pihenésként is felfogható, és talán jobban fogod várni az egyetemet.
Ha szeretnél beszélni róla, ugyan én nem éltem át ezt, amit te, de ha tudok, segítek, meghallgatlak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!