Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Magyarországon nagyon könnyű...

Magyarországon nagyon könnyű elvégezni a általános jogi kárt?

Figyelt kérdés

Ha nem, akkor hogy lehetséges hogy az ilyen Mester Csaba féléknek sikerült és még ügyvéddé is válnak?

[link]

UI: Mivel közszereplő, megemlíthetem egy ilyen kérdésnél...

2020. júl. 12. 08:56
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
76%

19-es, szerintem te ne szóld le mások egóját, mert minden egyes hozzászólásodból dől az, hogy teljesen odavagy magadért, és a reálos végzettségedért, míg szerinted mindenki más csal, és amúgy sem "az év embere".

Te egy borzasztó nagyképű, beképzelt valaki vagy, aki olyasmibe szól bele, amihez semmi köze, és amiről semmit sem tud, majd még másoknak megy neki. Zseniális ez a szintű butaság, de komolyan.

2020. júl. 12. 11:04
 22/23 A kérdező kommentje:

Már nem azért, de itt a kérdésem alatt páran, elhordtak engem is és még néhány válaszolót is mindenféle lumpenprolinak, ismeretlenül, úgy hogy rólam nincsenek fenn olyan videók a youtubeon, ahol nem tudok megfogalmazni egy értelmes mondatot, JOGÁSZKÉNT...

Én nem vagyok jogász egyébként, tehát ha mondjuk könyvelőként lenne rólam ilyen videó, az nem lenne hasonló helyzet és nem következne az belőle, hogy a egyetemi oktatásom minősége megkérdőjelezhető.

Egyébként abból sem az, hogyha nem tudok helyesen írni... Ez valóban nekem egy gyengeségem.

De ezt észrevenni és kiemelni, jelen esetben nem érv, semmi mellett.

Azt már csak mellékesen jegyezném meg, hogy nem állítottam, hogy gyenge, vagy nagyon könnyű a jogi kar.

Én ezt kérdeztem... De írhattok más magyarázatot is arra, hogy Mester miért olyan, amilyen. Mi az oka annak, hogy nagyon nehezen beszél és viszonylag egyszerű mondatokat is rosszul, helytelenül fogalmaz meg?

Lehet, hogy ez nem arra utal, hogy gyenge az oktatás és "ilyenek" is el tudják végezni az egyetemi szakot, hanem csak arra hogy utólag lezzüllött, bár nem tudom hogy ez hogy sikerült viszonylag fiatalon, ha ez a helyzet.

És nem, nem csinálom utána amit Ő.

Ez egy ÁLTALÁNOS ÉRVELÉSI HIBA OMG! Kérlek ne mondd, hogy jogász vagy, egy jogász ilyen hibát ne vétsen!

2020. júl. 12. 12:15
 23/23 Petneki József ***** válasza:
89%

Szerintem nem könnyű a jogi kar. Bár nem jártam oda, de mesélték, hogy nem olyan, mint egy hétvége Disneylandben.

Szerintem a csalás az nem tárgyfüggő, hanem egyetem, vagy méginkább oktatófüggő. Nekem a kémia a kedvenc tárgyam, és egy vegyész ismerősöm mesélte, hogy ő bizony puskázott bizonyos alkalmakkor, mert az oktatót vagy nem érdekelte, illetve nem figyelt oda ennek kiszűrésére.

Nyilvánvalóan a jogtudomány nem egy egzakt tudomány, de ettől még nem kéne ilyen általánosításokat megfogalmazni róla, hogy könnyű elvégezni meg könnyű végigcsalni (ezt a #6-os hozzászólónak címzem).

A kérdés amúgy nem világos, hogy a jogi kar elvégzésének könnyű mivoltáról kér véleményt, vagy Mester Csabáról. Ha vannak is problémák MCS-vel, az nem a jogászi mivolta, vagy tevékenysége. Minden szakmából vannak olyan egyének, akiknek meghallva a foglalkozását nem tudod elhinni, hogyan végezhette el a sulit. Legyen az reál, vagy humán terület.

Amúgy szerintem a Puzsér videók nem azért jók, mert tévedhetetlen, és mindig igaza van (mert nincs így), hanem mert nagyon választékosan és találóan fejezi ki magát, és úgy tudja a gondolatait közreadni, hogy széleskörűen befogadható legyen, amit mond. Tehát oké, nézd a videóit, de legyél vele szemben (is) kritikus.

2020. júl. 12. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!