Mit jelent az a szó, hogy értelmiségi? Ki az értelmiségi?
Minden diplomás értelmiségi? Vagy csak bizonyos diplomával lehetek az?
Köszi a válaszaitokat. :)
"Magas (felsőfokú) iskolai végzettsége van; hivatásszerűen és rendszeresen részt vesz a társadalom (állam, gazdaság) irányításában és szervezésében; az információs anyag birtokában és annak mobilizálásával biztosítja a termelés műszaki-technikai fejlődését; a korábbi társadalmak által felhalmozott szellemi értékeket közvetíti; a tudomány, a művészetek stb. területein önálló alkotótevékenységet fejt ki, új értékeket hoz létre. - Az értelmiség tevékenységében különösen fontos tényező a szakmai és a hatalmi elem aránya és viszonya."
Gyakorlatilag aki szellemi munkát végez.
Az álértelmiségi fogalmát itt szerintem okosan megfogalmazták:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ke..
"Hogy lehet ezt kivédeni? honnan tudom, hogy igazi vagy álértelmiségi vagyok?"
Ha a mögöttes tudás kell, akkor érdemes sokat olvasni, sok vitát, ismeretterjesztő anyagokat nézni.
Ha az alap meg van, akkor először meg kellene tanulnod vitázni (pl. jó ismerni az érvelési hibákat, hogy te ne kövesd el). Amint ez meg van érdemes valakivel vitáznod különböző területeken, hogy tényleg védhető-e a kialakult álláspontod vagy sem.
Az nem baj, ha a vitában "kikapsz", viszotn az igen, ha kikapsz és még akkor is ragaszkodsz az álláspontodhoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!