Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Valaki jartas gazdasagi...

Valaki jartas gazdasagi szamitasokban?

Figyelt kérdés

Sajnos olyan tanart fogtunk ki aki nem mutatta es magyarazta el megfeleloen a szamitasokat. Keremszepen valaki ha van egy kis ideje es meg tudna szanni segitsen.

Pelda Állapítsa meg fogyasztói (bruttó eladási) áron, hogy hiány vagy többlet keletkezett-e a konyhán! Hiány esetén fogyasztói (bruttó eladási) áron számítsa ki a hiány összegét!

Az elszámoltatáshoz a következő készletadatokat ismeri nettó beszerzési áron:

Nyitókészlet: 85 E Ft Visszáru a raktárnak: 6 E Ft

Vételezés a raktárból: 3 950 E Ft Leltár szerinti zárókészlet: 90 E Ft

Selejt: 4 E Ft

Az adott időszak bruttó ételbevétele 12 278 E Ft volt, amit 220 %-os haszonkulccsal kalkuláltak. Az alkalmazott ÁFA kulcs 5%.

A számítások során egész számra kerekítsen!



2020. jún. 16. 04:51
 1/1 A kérdező kommentje:

4. feladat Összesen:8 pont

Egy 30 fős kirándulócsoportnak roston sült csirkemellet szolgálnak fel párolt rizzsel. Egy adagba 14 dkg húst és 18 dkg párolt rizst tálalnak. A csirkemell sütési vesztesége 12%, a rizs tömegnövekedése 190%.

Számítsa ki, hogy hány kilogramm rizs és csirkemell szükséges a fenti étel elkészítéséhez a kirándulócsoport számára!

Kerekítés: a kilogramm-adatokat egész számra, az egyéb adatokat, mutatókat egy tizedesjegyre kerekítse!

Kész csirkemell mennyisége a nyers hús %-ában = Szükséges mennyiség csirkemellből =

Beszerzés csirkemellből =

Elkészített rizs a vételezett mennyiség %-ában = Szükséges mennyiség rizsből =

Beszerzés rizsből =

2020. jún. 16. 04:52

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!