Valaki jartas gazdasagi szamitasokban?
Sajnos olyan tanart fogtunk ki aki nem mutatta es magyarazta el megfeleloen a szamitasokat. Keremszepen valaki ha van egy kis ideje es meg tudna szanni segitsen.
Pelda Állapítsa meg fogyasztói (bruttó eladási) áron, hogy hiány vagy többlet keletkezett-e a konyhán! Hiány esetén fogyasztói (bruttó eladási) áron számítsa ki a hiány összegét!
Az elszámoltatáshoz a következő készletadatokat ismeri nettó beszerzési áron:
Nyitókészlet: 85 E Ft Visszáru a raktárnak: 6 E Ft
Vételezés a raktárból: 3 950 E Ft Leltár szerinti zárókészlet: 90 E Ft
Selejt: 4 E Ft
Az adott időszak bruttó ételbevétele 12 278 E Ft volt, amit 220 %-os haszonkulccsal kalkuláltak. Az alkalmazott ÁFA kulcs 5%.
A számítások során egész számra kerekítsen!
4. feladat Összesen:8 pont
Egy 30 fős kirándulócsoportnak roston sült csirkemellet szolgálnak fel párolt rizzsel. Egy adagba 14 dkg húst és 18 dkg párolt rizst tálalnak. A csirkemell sütési vesztesége 12%, a rizs tömegnövekedése 190%.
Számítsa ki, hogy hány kilogramm rizs és csirkemell szükséges a fenti étel elkészítéséhez a kirándulócsoport számára!
Kerekítés: a kilogramm-adatokat egész számra, az egyéb adatokat, mutatókat egy tizedesjegyre kerekítse!
Kész csirkemell mennyisége a nyers hús %-ában = Szükséges mennyiség csirkemellből =
Beszerzés csirkemellből =
Elkészített rizs a vételezett mennyiség %-ában = Szükséges mennyiség rizsből =
Beszerzés rizsből =
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!