Az hogy lehet, hogy idén gyógypedagógiára és óvodapedagógiára nem volt kötelező az emelt érettségi ?
Mert felhívtam ma a Debreceni egyetemet és mondtam, hogy nekem úgy számolja oda a pontokat, hogy két középszintű érettségi átlaga, pedig van emeltem.
Errefel azt mondja, hogy arra a szakra idén nem is kell emelt.
Megnéztem és a követelményben (meghírdetett szakok) listájánál sincs az, hogy kötelező lenne egy emelt... nagyon rácsodákoztam az egészre. De állította, hogy gyógypedagógiára nem kell emelt...
Kellett az emelt, de lehetett bármiből. Vagyis, tettél valamiből emeltet és két középből számolja a pontokat. Persze, ilyenkor nem kapsz plusz pontot az emeltért, hiszen nem abbol számolja a pontokat.
Tudom, hogy hihetetlen, de az egyetemeken nagyon sokszor nem vagy nem jol tudják a bejutási szabályokat. A felvi.hu mindig a mérvado. Idemásolom neked:
29. oldalon az a kulcs mondat, hogy a felsorolt vagy FEL NEM SOROLT tárgyakbol legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni.
Egyébként, ha a pontszámítoba csupa középszintű eredményt írsz be, ki fogja dobni, hogy nem teljesítetted a követelményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!