Matematika szóbeli, hogyan állítják össze a tételeket?
Sziasztok.
Sajnos szóbeliznem kell matematikából, mert nem lett meg a minimum ponthatár. Mielőtt bárki hibáztatna hogy nem tanult, képtelen volt a minimumot összeszedni, el kell mondjam az ideg volt a buktának az oka, hiszen a legkönnyebb feladatokban is hibáztam (órákon ezekkel nem volt baj). A tanárunk megadta a 120 feladatot amiből a tételeket állítják össze. Ebben vannak elég könnyű feladatok, és nagyon nehezek is.
Az egyik tanárom azt mondja hogy ez a 120 feladat szerepel majd a szóbelin a másik tanárom azt mondja hogy nem, csak ezekhez hasonló.
Az lenne a kérdésem hogy ti mit gondoltok melyiküknek van igaza.
És ugye 3 tételkimondás 3 feladatmegoldás feladat lesz, és ezek hogy lesznek összeállítva? Könnyű feladattal indul majd nehezebb és annál is nehezebb feladat lesz benne? Vagy teljesen véletlenszerűen akár két halmazfeladat is lehet benne? Válaszotokat előre is köszönöm. :)
Elvileg a tételsort is meg kellett kapnotok.
Húzol egy tételt, abban benne lesz 2-3-4 témakör. Ezekről mind beszélned kell. Azt nem tudom, hogy témakörönként kell definíciót, tételt kimondani (esetleg bizonyítani), vagy összesen 1-et, ezt a tanártól kellene megkérdezned. Meg aztán ott a megoldandó feladat.
Mennyi pontot kell összeszedned a ketteshez?
Nem, a tételsort sem elvileg, sem gyakorlatilag nem kellett megkapnia! Ne vezesd félre a kérdezőt.
Itt van a vizsgaleírás, abban van pontosan leírva, hogy kell a tételt összeállítani: [link]
Bár én nem, de jó pár osztálytársam tegnap szóbelizet. A matek tanár kiadott nekik egy tételsort 20 tétellel, minden tételben 6 alfeladat volt. Volt olyan is ahol 4 tétel kimondás és 2 feladatmegoldás, amik abszolút nem kapcsolódnak egymáshoz. Ahogy néztem a tételsort össze-vissza volt a nehézségi szint(bár ez egyénfüggő) is. Ettől függetlenül szerintem arra figyelnek, hogy ne legyen benne kettő ugyanolyan alfeladat egy tételen belül.
Sok sikert kívánok hozzá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!