Hol tudom megtalálni az idei emelt szintű kidolgozott matematika szóbeli tételeket?
"Mivel a matek nem változik számottevően évről évre ezért ez is jó lesz neked."
Hát most pont elég sokat változott a tavalyihoz és a tavaly előttihez képest (a 15-ös és a 16-os totál ugyanazok voltak). Én a tavalyira a 15-ösből készültem, az megfelelt, de idén már nem biztos hogy elég jó
Ebben részletesen le van írva a követelmény. Felépítését tekintve annyiban változott, hogy az összefüggő feladatok helyett több különálló feladat lesz egy nagy feladaton belül.
A szóbelire ha tudod a 2015-ös témaköröket akkor 2017-ben simán ötöst kapsz. :)
Mi az hogy szögfüggvény általánosítása?
Mik a kör részei?
A kör részei az ilyenek, hogy: körcikk, körszelet, húr, szelő stb...
A szögfüggvény általánosítása pedig, hogy nem derékszögű 3szögben értelmezed a szögfüggvényeket, hanem általánosan. Ezt ma a gimikben így tanítják, hogy először derékszögűben tanítják meg, aztán 2-3 óra múlva meg általánosan, az egység sugarú, origó középpontú körrel a koordinátarendszerben.
Hát vagy magyarul nem tudnak, vagy azt nem, hogy mi az hogy kör...
Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!