Hogyan kell jó kapcsolatot kialakítani a kollégiumi szobatársaddal? Nektek sikerült?
Figyelt kérdés
Én eddig két évet voltam kolis, ez idő alatt összesen négy lánnyal laktam együtt és egyikükkel sem lett semmilyen kapcsolatom, sőt. Az egyikükkel ketten laktunk, de kb. semmit nem beszéltünk azon kívül, hogy szia-szia, lekapcsolhatom a villanyt, levittem a szemetet, sikerültek a vizsgák stb. A "maradék" hárommal pedig egy blokkban laktunk együtt, az egyikük volt a szobatársam és vele picit többet beszélgettünk, de ugyanúgy nem barátkoztunk össze (a másik kettővel pedig abszolút semmi). Igazából mind a két évben olyanokkal laktam együtt, akiket ugye nem ismertem előtte, más szakokon (és akár karon) is tanultunk, és nem is együtt kezdtünk az egyetemen. Elég más volt az időbeosztásunk is, keveset voltunk egyszerre a koliban az óráink miatt és ugye máskor is tanultunk, máskor is jártunk haza. Nem voltak közös ismerőseink és közös témánk sem sok, külön-külön jártunk mindenhova. A második szobatársam barátaival (=szaktársai) találkoztam, de olyan fura volt, mert én ugye nem tudtam hozzászólni az ő dolgaikhoz, teljesen más szakon tanulok és érdekes volt hallgatni, de ennyi. Szeptembertől ismét szeretnék majd kolis lenni és megint új szobatársam lesz (vagy több), de ezúttal szeretnék picit jobb kapcsolatot kialakítani vele. Az a lényeg, hogy tudjunk együtt lakni, meg tudjunk beszélni és oldani mindent stb., de így két év után nem bánnám, ha mondjuk picit jobb lenne a koliban töltött idő, tudnánk többet beszélgetni vagy együtt elmenni ide-oda, együtt főzni stb., szóval nem csak úgy lennénk egymás mellett.2020. jún. 11. 19:47
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!