Szakmaváltás 30 felett? Tapasztalatokra lennék kíváncsi?
Valaki esetleg váltott szakmát 30 felett? És miért? Illetve hogy sikerült a dolog?
3 évet dolgoztam a szakmában, de teljesen kizsigerelt és nem is fizet jól. Mikor tanulni kezdtem nem nagyon volt lehetőségem ugrálni. Jó formán a szüleim választottak helyettem. Mondjuk akkoriban még tetszett is a dolog. De így hogy bele kóstoltam, köszönöm szépen. Jelenleg 5 éve nem dolgozok a szakmámban, mert külföldre költöztem, de nagyon úgy néz ki hogy a közel jövőben újra haza fúj a szél. Nem nagyon mennék vissza abba a szférába dolgozni, viszont már így 30at betöltve félek, hogy nagyon mellé nyúlok és nem tudok majd elhelyezkedni.
Ugyan 20as vagyok még jó ideig, de én is hasonló gondolatokat fogalmazok meg, vergődök.
Azt tudom neked is írni, hogy a mai világ egyre jobban lesz olyan, hogy folyamatosan át kell képezni magad, újat, mást tanulni, vagy esetleg elmélyedni.
Véget ért az, hogy jó vagy rossz pénzzel 40-45 év valahol.
Azonban vannak olyan szakmák, hivatások, amikkel még lehetséges, mkndig lesz munkád, pl tanár, orvos...stb. De erre meg születni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!