Milyen volt az első középiskolai napotok?
Szeptembertől középiskolás leszek, általában könnyen barátkozom.
Van valami hasznos tanácsotok? Hogy zajlott az a bizonyos első nap? :)
Köszi a válaszokat!
14/L
Én most megyek 10.be
Nekem nagyon jó volt, bár a gólyatáborból már ismertem sok mindenkit -sajnos-, mert így a fél iskola ismer, még olyanok is akiket én nem:D
Gólyatábor nekünk nem volt de nekem az első nap kész katasztrófa volt.
Először is én humán szakra jelentkeztem de az első napon reálra raktak be! Hát kb 5 percig nem tudtam magamhoz térni.
De utána minden rendbejött az osztály nagyon jó fej volt már az első napon szereztem barátokat akikkel a mai napig tartjuk a kapcsolatot.
A szakra vissztérve valahogy ki bírtam a 4 évet, de csak az osztály és a barátok miatt.
A tanács az, h legyél mindig kedves, mosolygós és érdeklődő és próbálj már az évnyitón egy kicsit beszélgetni a többiekkel. :):)
Köszönöm a válaszokat! :)
Első nap lesz az évnyitónk, akkor matrózblúzban kell mennünk. Második nap milyen ruhát érdemes felvenni?
A nagyon kihívó nem szeretnék lenni, de szeretem a nőies cuccokat.
Első nap évnyító kezdetével, reggel 8.00 - kor kezdődött.
Az igazgató nyította meg, majd pedig ő zárta, ahogy általánosban is. Az ünnepély végeztével, az udvaron kihirdetik névre szólóan - a szaknak megfelelően, hogy ki melyik emeleten levő terembe vonul be.
Elfoglalta mindenki a helyét, majd pedig az osztályfőnök is megjött és köszöntött mindenkit.
Az első négy óra osztályfőnöki, ott névellenőrzést tartanak, majd pedig beírnak mindenkit a naplóba, továbbá ismertetik az alaptudnivalókat; órarend, csengetési rend, balesetvédelmi tájékoztató stb.
Nem érdemes sok füzetet, felszerelést vinni, maximum. egy füzet, íróeszköz.
Utána már rendes tanítás, az órarendnek megfelelően.
Az ismerkedés folyamatosan zajlik. Első nap még szinte senki nem beszélt snkivel.
Kb. ennyi.
Szerintem is légy önmagad. Első napon nem foglalkoztam azokkal, akikkel egy iskolába mentem, új emberekkel akartam megismerkedni. Nem volt gólyatáborunk, meg semmi. Első napon beültem egy idegen fiú meg egy idegen lány közé aztán elbeszélgettünk, bemutatkoztunk egymásnak, elhülyültünk. Azzal a gyerekkel abban az évben tök jól elvoltam, annyit hülyültünk órákon, mindig ránk szóltak, de utána rossz társaságba keveredett és onnantól nem voltunk már jóban. Amennyiben veled udvarias lenne egy fiú - mint ahogy én is csináltam sokszor 9.-ben is...:P - azt szerintem díjazd, mert ma már nagyon sok bunkó van. :( Ne legyél kirívó, ne sikongass, ordítozz, szaladgálj mint az őrült, de ne is tedd fel az SZTK-s szemüveget és számold ki a matekkönyv összes példáját. :D
Meg ami fontos, hogy tudd, ki mellé ülsz. Mert valószínűleg fél évig, de általában egy évig nem tudsz máshova ülni. Ha ilyen agyonsminkelt cicababa mellé ülsz és nem az a kategória vagy, akkor kész halál lesz az az egy év. De ha találsz egy hasonló érdeklődésű lányt (esetleg fiút), akkor szerintem teljesen jól ellesztek.
19/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!