Megbüntettek a Bkv-n mert érvénytelen volt a diákom, beadtam a diákigazolvány igénylést szeptemberben, de még mindig nincs diákom. Mit tegyek?
Főiskolára járok vidékről..szóval a szüleimnek többe kerülne bejönni reklamálni mint a bírság :)
amúgy meg azt is igazságtalannak tartom ,hogy mért fizessek az ideiglenes diákigazolványért pluszpénzt, ha azt az iskolának kéne kiadnia ingyen, így is a februári eljárásban is fizettem érte és még a pótfelvételi eljárásban is..?
Szóval valahol igaza volt az ellenőrnek , hogy megbüntetett...de mért nem lehet azt bizonyítanom egy egyszerű jogviszony igazolással , hogy oda járok?és mért szidja a bkv az összes sulit, a sulik meg a minisztériumot?...valaki csak nem adta ki nekem időre azt a diákot...
Próbálkozom!
De eddig még sikertelenül, viszont a válaszokat nagoyn szépen köszönöm!
járj el a következőképpen :
legyen kész mihamarabb a diákid /ha nem megy gyorsan,akkor ideiglenest/ mert még az is olcsóbb/ -mond el a suliban hogy jártál és kérd meg őket,igazolják az állításod /ha így van,akkor valszeg megteszik,mert miért is ne? / és levélben küld el a BKV-nak és kérj méltányosságot!-ismerd el a büntetés jogosságát,de a körülmények ijedtén alakulása miatt kéred a méltányossági elengedést...és ha sikerül,küldj egy bambit! :D
az az igazság, hogy nagyjából semmit nem tudsz tenni.
a diákbérlethez ésvényes diákigazolvány kell. Ez így van szabályozva, hogy jól vagy rosszul, azon lehet vitatkozni, de szabályozva akkor is így van. Nem az, beiratkozott hallgató legyél, hanem az, hogy legyen érvényes diák. Neked ilyen nem volt, ezért nem jogosan használtad a diákbérletet. Teljesárút kellett volna használnod.
Azt, hogy nem akartak neked ideiglenes adni, azt bizonyítani nem tudod. De még ha tudnád is, akkor is csak teljesárú és a diák közötti különbözetet kérhetnéd számon rajtuk (merthogy nem tudod igénybevenni a neked járó kedvezményt), a büntetést semmiképpen sem, hiszen az a te döntéted volt, hogy jogosultság nélkül vettél igénybe kedvezményt. (mint mondottam volt a kedvezmény nem a jogviszonyra jár, hanem az érvényes diákigazolványra)
Ebben az egész történetben sajnos te vagy az aki biztosan jogsértést követett el. Ennek következménye alól még az sem mentesít, ha esetleg más is tett ilyet.
Ki kell fizetni a büntetést. Azt nem fogod megúszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!