Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megbüntettek a Bkv-n mert...

Megbüntettek a Bkv-n mert érvénytelen volt a diákom, beadtam a diákigazolvány igénylést szeptemberben, de még mindig nincs diákom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Bementem a Bkv-hoz ahonnan elküldött az ügyfélszolgálatos a kérvényemmel, hogy úgysem foglalkozik vele a BKV, aztán iskolában folyton csak azt mondják pár nap múlva lesz diákigazolvány felesleges az ideiglenes...diákigazolványosokat is felhívtuk ott azt mondták feladták a diákomat...kihez forduljak ezek után segítségért? mert mindenki hárítja a problémát...és egyáltalán nincs pénzünk kifizetni 12000 forintot...
2008. nov. 24. 10:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Ilyenkor az iskolának kéne adnia egy ideiglenes diákot, amíg nincs meg a redes, szóval ne hagyd magad elküldeni azzal, hogy pár nap múlva meglesz, mert ez nem indok. Ha esetleg megint elküldenek, vagy erősködnek, hoyg akkor sem adnak, akkor küldd be valamelyik szülőd reklamálni.
2008. nov. 24. 11:10
 2/13 A kérdező kommentje:

Főiskolára járok vidékről..szóval a szüleimnek többe kerülne bejönni reklamálni mint a bírság :)

amúgy meg azt is igazságtalannak tartom ,hogy mért fizessek az ideiglenes diákigazolványért pluszpénzt, ha azt az iskolának kéne kiadnia ingyen, így is a februári eljárásban is fizettem érte és még a pótfelvételi eljárásban is..?

Szóval valahol igaza volt az ellenőrnek , hogy megbüntetett...de mért nem lehet azt bizonyítanom egy egyszerű jogviszony igazolással , hogy oda járok?és mért szidja a bkv az összes sulit, a sulik meg a minisztériumot?...valaki csak nem adta ki nekem időre azt a diákot...

2008. nov. 24. 11:23
 3/13 anonim ***** válasza:
81%
Igen, de az ideiglenesért is fizetni kell. A legtöbb helyen elfogadják az iskolalátogatási igazolást is a diák helyett. Hogy kihez fordulj, az nehéz kérdés. Szerintem sajnos ki kell fizetned a 12000-et, mert jogtalanul vetted igénybe a kedvezményt, hiszen nem tudtad igazolni, hogy diák vagy. Esetleg meg lehetne még kérdezni az Oktatási Hivatal vagy az Oktatási Minisztériumot, hogy mi a teendő, illetve ha mindenképpen ki kell fizetni kérj részletfizetést a Bkv-nél vagy rendkívüli támogatást az iskolától, az önkormányzattól. Jobb ötletet sajnos nem tudok mondani.
2008. nov. 24. 11:24
 4/13 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem az iskolánál reklamálj, hisz ők nem adtak ideiglenest, így miattuk büntettek meg lényegében.
2008. nov. 24. 11:35
 5/13 A kérdező kommentje:

Próbálkozom!

De eddig még sikertelenül, viszont a válaszokat nagoyn szépen köszönöm!

2008. nov. 24. 11:56
 6/13 anonim válasza:
53%
Megoldás lehet egy sima iskolalátogatási is. Az csak egy papír, így könnyebben odaadják... Nem szeretik az ideiglenest kiállítani nagy macera, rengeteg papírmunka.
2008. nov. 24. 12:07
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szuleidnek draga beutazni a foiskoladhoz, es ott szemelyesen reklamalni, akkor pedig forduljanak levelben a foiskola vezetojehez. Nem a labhoz, hanem mindig a fejhez kell menni. Szegyelheti magat az irodaban az, aki teged hiteget folyamatosan, hogy holnap lesz majd diakigazolvany. Fordulj valaki fonokhoz,van ennek a holgynek a titkarsagon fonoke gondolom, beszelj vele, es ne engedd magadat lerazni, mert latod, most nektek kell 12000 Ft-ot kifizetni.
2008. nov. 24. 12:17
 8/13 A kérdező kommentje:
Az iskolalátogatásit próbáltam.:S Nem fogadták el. A reklamációra nem válaszolnak...szal ezért van elegem meg anyuéknak is:(
2008. nov. 24. 13:09
 9/13 yuda ***** válasza:
100%

járj el a következőképpen :

legyen kész mihamarabb a diákid /ha nem megy gyorsan,akkor ideiglenest/ mert még az is olcsóbb/ -mond el a suliban hogy jártál és kérd meg őket,igazolják az állításod /ha így van,akkor valszeg megteszik,mert miért is ne? / és levélben küld el a BKV-nak és kérj méltányosságot!-ismerd el a büntetés jogosságát,de a körülmények ijedtén alakulása miatt kéred a méltányossági elengedést...és ha sikerül,küldj egy bambit! :D

2008. nov. 24. 13:35
 10/13 anonim ***** válasza:
63%

az az igazság, hogy nagyjából semmit nem tudsz tenni.

a diákbérlethez ésvényes diákigazolvány kell. Ez így van szabályozva, hogy jól vagy rosszul, azon lehet vitatkozni, de szabályozva akkor is így van. Nem az, beiratkozott hallgató legyél, hanem az, hogy legyen érvényes diák. Neked ilyen nem volt, ezért nem jogosan használtad a diákbérletet. Teljesárút kellett volna használnod.

Azt, hogy nem akartak neked ideiglenes adni, azt bizonyítani nem tudod. De még ha tudnád is, akkor is csak teljesárú és a diák közötti különbözetet kérhetnéd számon rajtuk (merthogy nem tudod igénybevenni a neked járó kedvezményt), a büntetést semmiképpen sem, hiszen az a te döntéted volt, hogy jogosultság nélkül vettél igénybe kedvezményt. (mint mondottam volt a kedvezmény nem a jogviszonyra jár, hanem az érvényes diákigazolványra)

Ebben az egész történetben sajnos te vagy az aki biztosan jogsértést követett el. Ennek következménye alól még az sem mentesít, ha esetleg más is tett ilyet.

Ki kell fizetni a büntetést. Azt nem fogod megúszni.

2008. nov. 24. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!