A jó állapotban lévő tankönyveket sokan miért dobják ki a szelektívbe?
Sok helyet foglal. Ha már leérettségizett stb. és soha többé nem fogja használni, akkor minek tartogassa? Egy angol/német stb. nyelv könyvet, egy atlaszt vagy egy függvénytáblát azt mondom van értelme megtartani, de mondjuk egy magyar tankönyvet, munkafüzetet minek?
Továbbá a tartogatás ellen szól az is, hogy lassan már egész iskola alatt ingyen tankönyvet kap mindenki. Egyre ritkábban van az mint régen, hogy ismerős, rokon stb. számára oda adja az ember a használt tankönyvet, és akkor annak nem kell esetenként igen drágán megvennie azt.
"Pedig én tudnék olyanokat"
Akkor ne titokzatoskodj, hanem máris tedd közzé, mert tényleg pazarlás, ami megy!
Határon túli magyar iskolák örülni szoktak neki, én úgy tudom.
Egyszer nekik adtam el könyveket, de elég finnyásak, csak olyat fogadtak el, amibe nem volt beleírva egyáltalán. A postaköltség visszajött, plusz még némi pénz, de nyilván nem gazdagodtam meg belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!