Mit mondjak a csopitársaknak?
Orvosi egyetemre járok, ahol kb. 12 ember van egy csoportban, eléggé szűk kör, mindenki tud a másikról, habár én egy emberrel vagyok közelebbi kapcsolatban. Az a helyzet, hogy előző félévben nem sikerült annyi vizsgám, ahány vizsgakurzus megengedett (pontosabban 2-t lehet felvenni, és 3 nem sikerült, kicsit a lustaság meg a végén beütő betegségem is benne volt h így összecsúsztak), most megcsináltam már ezt a kettő vizsgakurit csont nélkül, tehát a második féléves tárgyakból vizsgázhatok. Azt terveztem, hogy az őszi félévem passziváltatom, és a kövi tanév 2. tavaszi félévében fogom megcsinálni a 3. vizsgakurzusomat + azokat a tárgyakat, amiket az első évben kellett megcsinálni, csak én februárban nem vettem fel, hogy maradjon kredit a jövő tavaszi félévre is. Így ugye csúszni fogok, és nem lehetek már az eredeti csoportommal. Biztosan furcsállni fogják, hogy ősztől nem leszek velük. Viszont a mi csoportunk 90%-a m törtető csak az ötös jó diák,szégyellném megmondani, hogy elrontottam az első féléves vizsgákat, és azért kell passziváltatnom, és valahogy úgy érzem, h a jegy magánügy, nem feltétlen kell róla tudniuk. Mit mondhatnék, miért passziváltatok? Olyat, ami hihető? Egyébként évközben idén nagyon jó jegyeim voltak, megajánlottaim is lettek, nem gondolnák, h a vizsgákba belebuktam első félévben.
19/F
Hogy tudtál felvenni tárgyakat,ha nem volt meg egy tárgyad előző félévből?Számomra ez nagyon furcsa. Oké,hogy vizsgakurzusban teljesíted,de nem épül rá a többi tárgyad? Nem előfeltétele az anat2 hallgatáságoz az anat1 vizsga megléte?
Amúgy a kutyát nem fogja érdekelni,hogy miért csúszol.(Ha már valakinek mondtad,akkor ő úgy is tovább fogja adni. )
Mindenkinek van ennél jobb dolga is,hidd el. Ez(elvileg)már nem a dedó.
Az anatom az előző félévben is sikerült.
Így most csak anat2-ből vizsgáztam.
+ Megcsináltam már 2 vizsgakurit 2 tárgyból, mellette félévkor attól még fel tudtam venni a kemia II-t meg a sejtbi II-t, és most azokból is vizsgázhatok, mert az első féléves tárgyakból meglett a vizsgakurim... ez a vizsgakurzus lényege
Ez melyik egyetemen van így?
Mert nálunk annyit jelent a vizsgakurzus,hogy augusztusban van egy UV hét. Ha itt megvan a nyári vizsgaidőszakból hátra maradt vizsgád(nem mindenből van vizsgakurzus,pl.:élettanból nincs),akkor nem csúszol,mert felveheted az adott tárgyra épülő tárgyakat. Ha itt buksz,akkor télen mehetsz vizsgázni az adott tárgyból.
Ha pedig téli vizsgaidőszakban nem sikerül egy tárgyad és van belőle vizsgakurzus,akkor nyáron mehetsz belőle újra. Viszont nem veheted föl a tavaszi szemeszterben az arra épülő tárgyakat.
Tehát molekuláris sejtbioszod nincs meg első szemeszterben,akkor rögtön egy év csúszás. Van belőle vizsgakurzus,így nyáron leteheted azt a vizsgát. Viszont csak egy év múlva lehet hallgatni a mol.sejtbiosz 2-t,anat és szövet 1-et.
Ezért furcsa számomra ez a rendszer.
Nem tudom, te melyik egyetemen vagy
De én Szeged, és itt tuti, hogy ez a rendszer, mert mikor gonsolkodtam, hogy hogyan tovabb, egyetemi mentortanárral egyeztettem, vele hoztuk meg ezt a döntést
Akkor átmegyek a SZOTE-ra.😀
Én POTEs vagyok,itt ilyenek nincsenek.
Szegeden ez a vizsgakuri, igen. 😃
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!