Hogyan kell forrásokat felhasználni egy irodalmi műelemzéshez?
Figyelt kérdés
Rövidebb elemzésekről van szó (kb. 1500 szó), amihez legalább 3 forrást (kritikai) kell felhasználni az elemzett mű mellett. Magamtól meg tudnám írni, mert nyilván van egy elképzelésem, hogy én hogyan értelmeztem a szöveget, mi a jelentősége, mi a jelentése stb. Viszont az már gondot okoz, hogy hogyan használjam fel mások munkáit, mit kellene leszűrni belőlük vagy úgy egyáltalán mit kellene kezdeni velük. Például nem értem, hogy az miért tenne hozzá az én munkámhoz az, ha kölcsönveszek egy gondolatot valaki más elemzéséből... Az elméleti jellegű forrásokat, amik mondjuk magával az iromány témájával foglalkoznak mint jelenség ,sokszor teljesen oda nem illőnek vagy irrelevánsnak érzem.2020. máj. 18. 20:09
1/1 anonim válasza:
Írd le akkor azt hogy miért érzed irrelevánsnak. Melyik gondolattal értesz egyet, melyikkel nem és miért. Melyik változtatta meg esetleg a te gondolataidat, felfogásodat. Miért gondolhatta a másik azt és te miért ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!