Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az egyetemeken miért ennyire...

Az egyetemeken miért ennyire elfogadott a kivételezés?

Figyelt kérdés

Nem egy oktató vallotta be nekem, hogy pofára osztályoz. Én meg mondtam,hogy nekem akkor adjanak rosszabb jegyet, de nem fogok nyalni.

Most járok az egyetem végén és elég sokat láttam. Másoknak is vannak hasonló tapasztalataik? Mit gondoltok ezekről az oktatókról? Elvileg akkor náluk erkölcsileg ez belefér nem? Mit gondoltok azokról akik nyaliznak a tanároknak?

2020. máj. 14. 23:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Jaj istenkém, milyen hisztis is ma valaki... Leírtam, hogy nem találkoztam pofára osztályozással és még csak olyantól hallottam ilyenről panaszkodást, aki 2012 óta végzi az alapszakot... Erre te meg itt ütöd a tam-tamot és olyan mondatokat adsz a számba, amik nem hangoztak el :D

Akkor is totál nyilvánvaló, hogy vannak szemét tanárok, ha nem írom le, azért eddig próbáljunk már meg fejben eljutni. Vannak szemét kukások is, meg ostoba postások, meg gonosz bérszámfejtők és sátáni bakterok. Rohadtul sajnálom, hogy te találkoztál egy tanárral akire a TO-sok is panaszkodnak, de ennek kb. nulla relevanciája van a kérdés szempontjából, mert számomra úgy tűnik, hogy csak egyetlen egy negatív példa alapján általánosítasz pár tucat egyetemre, pár száz karra és ki tudja hány ezer tanárra vonatkozóan. Ha találkozok egy bunkó rendőrrel, akkor minden rendőr egy f..sz? Ha találkozok egy pár mondatot értelmezni nem tudó akárkivel a gyakorikérdéseken, akkor mindenki ilyen lesz? Nem, nem lesz az.

Elfogadott az egyetemeken a kivételezés, pofára osztályozás és ez általános lenne? Nem, nem az, továbbra is ez a válaszom.

2020. máj. 15. 16:21
 12/19 A kérdező kommentje:

Én nem buktam meg semmiből de látom, hogy a vizsgák meg a szakdolgozat értékelése elég szubjektív. Ez a tanárok hibája vagy fejétől bűzlik a hal?

Egyébként meg tudom érteni azt, ha valakinek elmegy a kedve az egésztől és csak túl akarja élni...

2020. máj. 15. 18:11
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Egy szakdolgozatot vagy esettanulmány/beadanó/projekt jellegű vizsgát hogy tudsz teljesen objektíven értékelni?

Főleg a szakdolgozat értékelésnél nem tudom hogy várod el, hogy egységes legyen. Te komolyan végigolvastad több tucat ember szakdolgozatát, megnézted a védését és ez alapján van valami átfogó képed? Én kétszer védtem és mi mindkétszer meghallgattuk azoknak a védéseit/prezentációit is, akikkel egy időpontunk volt és nem éreztem azt (legalábbis már nem rémlik), hogy valaki sokkal rosszabbat vagy jobbat kapna, mint amire én tippeltem volna a védés, elért eredmények és a téma alapján.

Akinek érdekes és releváns témája volt, a prezentáció alapján el is mélyedt benne és volt bármi értelme az egésznek, azok megkapták a jó jegyet. Bukni csak "csalás" miatt láttam embert, de azokat már védeni se hívják be általában.

Persze magukat a dolgozatokat nem olvastam, a francnak sincs annyi ideje meg türelme hogy több száz, ezer oldalt végigrágjon.

2020. máj. 15. 19:45
 14/19 A kérdező kommentje:

Épp ezt mondom én is, hogy miért kell szubjektívre csinálni. Egy felelet-választós tesztet géppel is gyorsan le lehet ellenőrizni pl.

Na mindegy azért lett kitalálva,hogy ne legyen annyi jó.

Egyébként ismerek olyat aki nyert valami díjat a szakdolgozatáért és ő maga is mondta, hogy szerinte azért, mert jóba volt a konzulensével és ráadásul az még valami magas pozícióban is volt és elintézte neki. Ennyit az igazságosságról.

2020. máj. 15. 20:18
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Jó, hát biztos van ilyen is, én ezt nem tagadom, csak én olyan égbekiáltó igazságtalansággal sosem találkoztam, max ilyen "haverom öccsének az unokahúga mondta" dolgokat hallottam.
2020. máj. 15. 20:57
 16/19 A kérdező kommentje:
Talán mert diákként nem látod mi megy a háttérben. Abban teljesen biztos vagyok hogy nem kóser ami megy és nekem ennyi elég is ahhoz, hogy elértéktelenedjen az egyetem a szememben.
2020. máj. 15. 21:16
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Te is diák vagy/voltál, nem?
2020. máj. 15. 21:39
 18/19 A kérdező kommentje:
De, akkor értsd az előző hozzászólást többesszám első személyben.
2020. máj. 15. 23:39
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is tapasztaltam az egyetemen pofára osztalyzast amikor 5 helyett 4 et adták mert nem tudtam egy szót. És a szakdolgozat okra is négyest kaptam mert nem vittem be időben a bort. Egy napot késtem. Délelőtt leosztalyzott és én délután vittem a bort. 4000 forintos szomorkodni tokajit.
2020. jún. 7. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!