Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen középsuliba menjek?

Milyen középsuliba menjek?

Figyelt kérdés

Most megyek 8.-ba, és ugye aztán lesznek a felvételik, és nem tudom hogy hova is mehetnék. Szüleimre meg nem ilyen számíthatok ilyen téren...(Y)

Elég kreatív vagyok(mások szerint is), szeretek rajzolni, törit is szeretem, technikát, irodalmat, angolt...

Olyan munkát szeretnék amihez sokat kell utazni.

Szabadidőmben barátokkal vagyok,különösen érdekel: állatok fényképezés ikeába divat...

Minimum egy diplomát szereznem kell...

Tudom hogy nem igazán lehet ebből megállapítani, de ötleteket szeretnék!!

Köszi.

2010. júl. 29. 15:26
 1/10 anonim ***** válasza:
Egy erős gimnázium lenne a legideálisabb. Lehet kéttannyelvű is.
2010. júl. 29. 15:31
 2/10 anonim ***** válasza:

Kölcsey

Szent Margit

2010. júl. 29. 15:46
 3/10 anonim ***** válasza:
Szent Margit még elmegy, Kölcsey totál középszerű. Komolyabb iskolát keress.
2010. júl. 29. 15:49
 4/10 anonim ***** válasza:
szent margit
2010. júl. 29. 16:05
 5/10 anonim ***** válasza:

Mondjátok már meg, hogy minek kell ennyire erőltetni a jó középiskolákat!!!

Szana-széjjel sz*patnak a tanárok, nehezebb jó jegyeket szerezni, de a végén ugyan azt az érettségit írod majd meg, mint egy könnyebb suliban, szóval szerintem konkrétan SEMMI értelme...

Inkább válassz egy középszerű sulit, ahol jó a közösség, van rendes követelmény, de még éppen elviselhető mértékben.

Középiskolák terén nem vagyok képben, kérdezz körbe ismerősök között, hogy ki hova fog menni, esetleg hova jártak. Meg mondjuk így hogy várost sem írtál...

2010. júl. 29. 17:29
 6/10 A kérdező kommentje:
budakalászon lakom.
2010. júl. 29. 17:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen suliba jársz!!!!

Ha egyetemre szeretnél menni, akkor jól kell tanulnod és lehet hogy ugyanazt az érettségit írod, de ha a sulidban sokat tanítanak és sokat tudsz is, rendesen felkészítenek akkor könnyebben megírod az érettségit, ráadásul kiváló eredménnyel és tuti, hogy felvesznek az egyetemre is!!!

Egyébként Budakalászról be tudsz jönni Pestre simán.

A szent magit sztem is jó suli.

Esetleg még szilágyi.

2010. júl. 30. 08:35
 8/10 anonim ***** válasza:

Jaj ugyan már!!

Egy középszerű suliban is tudsz annyit tanulni, amennyit akarsz, az anyagot mindenhol leadják, de tankönyv is létezik, szóval ez hatalmas tévhit hogy a jó gimivel bármit is elérsz...

Én azt mondom, válassz egy közepes sulit, ott sokkal könyebb 4-5 közötti jegyeket elérned, de ha mégis többet akarsz, simán megkérdezel egy tanárt, és megmondja, miket tanulj meg. kész

2010. júl. 30. 15:48
 9/10 anonim ***** válasza:

Az a baj a közepes gimnáziumokkal, hogy a diáktársak és a tanárok is közepesek... Innentől kezdve világos, hogy a diák hátrányba kerül,ha gyengébb gimnáziumot végez el.

Aki nem ismeri el a gimnázium erősségének jelentőségét, az valószínűleg kompenzál vagy soha nem jutott el olyan közegbe, ahol érezhette volna a különbséget.

2010. júl. 30. 15:59
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem vitatom hogy vannak előnyei is az erős gimiknek, de ezeket is lehet kompenzálni, ha gyengébb suliba jársz.

Én idén fogok végezni a Dózsa György Gimnáziumban, amit sokan közepesnek mondanak, de rendesen leadják az anyagot, a tanárok fiatalok, sőt, jórészük ugyanitt végzett, szóval nagyon családias a hangulat, nem bántam meg, hogy ide jelentkeztem.

Egyezzünk meg annyiban, hogy ha nagyon magolós vagy, akkor mehetsz erős suliba, akkor van értelme.

De ha nem, akkor felejtsd el, meg suli közben úgyis rájössz, hogy ennyi elég-e neked, és később még tudsz váltani, bár ezt csak végső esetre ajánlom :)

2010. júl. 30. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!