Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemi kollégiumban mennyi...

Egyetemi kollégiumban mennyi pénzt költötök el havonta?

Figyelt kérdés
Ha minden jól sikerül akkor a következő tanévet már szegeden töltöm és kolis leszek. Szüleim nagyjából 40 ezer forinttal tudnak támogatni havonta. Az elég lehet?

2020. máj. 10. 16:15
 1/6 anonim ***** válasza:
97%
Ha viszel otthonról kaját akkor be lehet osztani. Én nem nagyon tudnék kijönni annyiból, a koli viszonylag olcsó, de kajára nagyon sokat költök, illetve haza utazásra is. Egy jó tipp: tedd oda magad a tanulás mellék és szerezz tanulmányi ösztöndíjat. Megéri.
2020. máj. 10. 16:16
 2/6 anonim ***** válasza:
97%
Nagyon sokan dolgoznak egyetem mellett nem tudom milyen szakra mész, de Szegeden simán lehet munkát találni egyetem mellett egy kis plusz pénzért.
2020. máj. 10. 16:19
 3/6 anonim ***** válasza:
97%
Fúú, nekem a 40 biztosan nem lenne elég, én 70-ből élek. Bár én nem igen vagyok spórolós...
2020. máj. 10. 17:28
 4/6 A kérdező kommentje:
Haza utazás nekem olcsó lenne még lehet, hogy ingyen is megtudnám oldani. Programtervezőre megyek nem tudom, hogy amelett mennyi időm lesz.
2020. máj. 10. 17:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát próbáld meg összeszámolni, hogy kb. milyen költségekre számíthatsz. Olyanokra gondolok, hogy rendszeres költségek (pl. kollégium díja, kaja, helyi közlekedés vagy hazautazás, ha rendszeresen haza szeretnél majd járni, vagy ritkább költségek pl. takarítószer, higiéniás termékek, smink stb. te tudod miket használsz konkrétan), illetve olyan esetleges költségek, mint pl. egyetemi fizetni valók (pl. nyomtatás, fénymásolás, könyv stb.) vagy szórakozás (pl. hobbi, sport, barátok, bulik). Az elején akár lehet, hogy picit többet kell költeni, de aztán majd kialakul, hogy mennyit költesz. Emellett érdemes azt is összeszámolni, hogy kb. mennyi pénzből tudsz majd gazdálkodni pl. szülői támogatás, ösztöndíj, diákmunka. Nyilván, nem tudsz mindent pontosan és a nagy része majd csak ott derül ki, hogy mennyi is az annyi és mire van lehetőséged. Ugyanakkor jó előre számolni.
2020. máj. 11. 00:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem picit húzós, de megoldható :)) Én szintén Szegedre járok egyetemre, nekem kb 50 ezer szokott lenni egy hónap. Mindenképpen próbáld meg megpályázni a rendszeres szociális ösztöndíjat, én első félévben nem csináltam meg, másodikban igen, és meg is kaptam.
2020. máj. 13. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!