Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék itthon felkészül...

Hogyan tudnék itthon felkészülni az érettségire?

Figyelt kérdés

A kérdésemet jobban kifejteném. tizenegyedikes vagyok és jövőre fogok érettségizni, annyi hátránnyal hogy esti érettségin vagyok. Szóval szeretnék már mostanában felkészülni az érettségire. Szeretnék emeletet is tenni valamelyik tantárgyból, mert szeretnék majd tovább tanulni. Még nem döntöttem el hogy hova, de gondolkozom rajta.

Tudom utána kereshetnék a neten és teszem is, mielött ezt valaki megemlítené, csak szeretném a dolgokat össze gyűjteni egy helyen, és szeretném ha segítenétek nekem. Lehet (sőt biztos vagyok benne) hogy tudtok nekem olyan mondani amit a netet nem találnék meg.

Illetve nagyon szeretném ha végre tudnék normálisan angolul. A szavak mennek,a filmeket megértem de ha pl angol órára ülök be, totál le vagyok sokkolva és nem tudok egy értelmes mondatot alkotni sem. Bár az utóbbit alapjában sem tudom, mert a nyelvtani része nem megy.

Köszönöm előre is a segítséget, a hasznos válaszoknak megy a zöld pacsi:)

külön megszeretném kérni azokat akik negatív megjegyzést tennének velem kapcsolatban, kérlek kultúráltan tegyétek meg.

2020. máj. 9. 21:53
 1/5 anonim ***** válasza:
10%

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de amit leírtál, annak se füle, se farka. Nem derül ki, hogy konkrétan miben vársz tőlünk segítséget.

Írtál valamit, amiből pont a lényeg hiányzik.

2020. máj. 9. 22:46
 2/5 anonim ***** válasza:
77%

#2 válaszolj neki, gyakorolj! Kedves, nagylelkű embernek tűnik. :)

Fazekas enciklopédia- magyar tantárgyból nagy segítségedre lehet

Tankönyvek- vedd ki a könyvtárból, vedd meg, mindegy, csak használd! Olvasd el, jegyzeteket ki, olvasd el az apróbetűs részt nézd meg a képeket!

Angol- érdemes elmenni magántanárhoz, de nem úgy, hogy ő beszél és te bólogatsz! Egy nyelvtani jelenséget kell begyakorolni minden órán, pl befejezett múlt. Ő mond neked mondatokat angolul jelen időben, neked még el kell döntened, át lehet e rakni, es ha igen, átrakod és kimondod. De nem csiga tempóban, hanem gyorsan, fürgén. A magánóra akkor ér valamit, ha nem csak üldögélsz, hanem keményen dolgozol.

Emelt szintű- kicsit későn döntötted el, ha nem vagy csillagos csillagos ötös adott tantárgyból, nem biztos hogy menni fog. Nekem anno nappali képzésen 10. osztályban el kellett dönteni, és utána két éven át plussz órákra kellett járni a tantárgyból.

2020. máj. 10. 10:16
 3/5 anonim ***** válasza:
55%
A suliban mennyire tudnak felkészíteni?
2020. máj. 10. 10:17
 4/5 anonim ***** válasza:
60%

"Tudom utána kereshetnék a neten és teszem is, mielött ezt valaki megemlítené, csak szeretném a dolgokat össze gyűjteni egy helyen, és szeretném ha segítenétek nekem."

Másféle segítség: az igekötőt egybe kell írni az igével, ha előtte van: utánakereshetnék, összegyűjteni, stb. (Hiszen nem arról van szó, hogy előbb valami mást csinálnál, utána pedig kereshetnél, szóval egy szó: utánakereshetnél.)

"nem tudok egy értelmes mondatot alkotni sem. Bár az utóbbit alapjában sem tudom, mert a nyelvtani része nem megy."

Ne akarj minden mondatot te megalkotni a nulláról, hanem tanulj sok kész mondatot, meg kifejezést!

A lényeg meg:

erettsegi.com

2020. máj. 10. 14:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a segitseget! ☺️
2020. máj. 10. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!