Fel kell vennem a vizsgákat ha tudom, hogy otthagyom az egyetemet?
Gondoltam elmesélem mi történt végül hátha valaki hasonló kérdéssel megtalálja ezt a jövőben.
Ha nem veszed fel a vizsgákat nincs belőle semmi gond, nem kell fizetni semmit, nem büntetnek meg, semmi ilyesmi. Ez akkor is érvényes ha nem passziválsz, ha úgy érzed nem fog menni a vizsga nem kötelező felvenned és 1-est kapnod hogy aztán rontsa az átlagod (ami elég fontos államin például).
Amire figyelni kell az az hogy ráépülős tárgy e (már ha nem akarod otthagyni az szakot mint ahogyan én tettem), mert akkor vedd fel, csináld meg és csak utána passziválj.
Ami engem illet én nem vettem fel a vizsgákat mert biztos voltam abban hogy más egyetemre megyek és teljesen más szakra (ezért nem volt fontos a ráépülés sem), passziváltam 2 félévet, közben jelentkeztem a másik egyetemre, és csak akkor iratkoztam ki az ELTÉről amikor megkaptam az értesítést az új egyetemtől hogy felvettek. Nem volt semmi probléma belőle.
u.i.: Amit 2020-ban elfelejtettem: Köszönöm a három válaszolónak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!