Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ti mikor kezdtetek tanulni az...

Ti mikor kezdtetek tanulni az érettségire?

Figyelt kérdés

Ugyan tőlem még nagyon messze van, de már most izgulok, hogy mi van ,hogyha annyit kell tanulnom hogy nem tudok felkészülni rendesen.

Kinek hányas lett az érettségi-je?

2020. máj. 5. 13:21
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Még az lenne a kérdésem, hogy nehéz mindenből 5ösre érettségizni?
2020. máj. 7. 15:21
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Elméletileg nem kifejezetten nehéz, mivel fel lehet készülni mindenre, ha rendesen tanulsz. De van egy nagy bizonytalansági faktor, ami miatt simán sikerülhet egy-két tárgy 4-esre akkor is, ha rendesen tanulsz. Ezért nem érdemes nagyon rágörcsölni arra, hogy kitűnő legyél, teljesen ugyanaz, ha becsúszik 1-2 négyes. (Nekem történetesen összejött az 5.0, de mondom ebben szerencse is belejátszik, hogy olyan tételeket húztam, amiket tudtam stb. Teljesen ugyanaz az eredmény, mintha becsúszott volna 1-2 négyes.)
2020. máj. 7. 16:43
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Én gimiben végig tanultam. 11.-ben volt egy kisérettségink így az addigi anyagot akkor átismételtem, idén pedig márciustól az elejétől kezdve az egész anyagot, utolsó héten már csak feladatokat csináltam. Angolra nem tanultam egyáltalán, csak pár feladatsort megoldottam a hónapok alatt. Magyarra előző este átnéztem a vers és novellaelemzés szempontjait és a műfajokat. Matekból szintén csak gyakorolgattam az utolsó hónapokban. Ezen kívül, amikor még úgy volt, hogy lesznek szóbelik, akkor kb. február óta folyamatosan dolgoztam ki a tételeket, de az ugye abbamaradt.
2020. máj. 7. 20:09
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok: töriből írtam a kisérettségi:)
2020. máj. 7. 20:10
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem nehéz, főleg ha tanultál azért az érettségit megelőző években is folyamatosan, azaz nincsenek "fehér foltok" egyes tárgyaknál.

Én úgy érzem, a közepek témakörei jól kitalálhatók.

De abban egyetértek, hogy ha vmi miatt becsúszik 1-2 négyes, semmit nem jelent: Az egyetemhez szükséges fő tárgyakra koncentrálj, törekedj a minél jobb százalékos eredményre. Hidd el, kb. senkit nem az fog érdekelni ezután, mikor pl. munkát keresel, interjúra, akármire mész, hogy Te hogy érettségiztél anno. :)

2020. máj. 7. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!