Mit választanátok? Azt a szakot ami jobban tetszik vagy amivel kevésbé biztos, hogy munkátok lesz?
Most feltételezem azt akartad volna kérdezni, hogy rosszul fizető/munkába állás lehetőségét nézve nehezebb szakot, amit szeretünk vagy pedig könnyen elhelyezkedhetőt.
Mert így a kérdésed a "jobban tetszik" és a "kevésbé biztos, hogy lesz munka" között választódik, egyértelmű, hogy a jobban tetsziket válasszuk.
Nem értem a kérdést.
Arra vagy kíváncsi, h.inkább azt a szakot választanánk, ami jobban tetszik, de nem biztos, h.munkát találunk vagy azt, amivel biztosabb az elhelyezkedés, de nem tetszik annyira?
Bocsánat.
Szóval úgy értettem, hogy “a biztos, hogy lesz állásom vele de kevésbé “tetszik” mint a másik szak” típusú szakot választanátok vagy azt a szakot amivel kevésbé biztos, hogy lesz állásotok de nagyon tetszik / jobban eltudnátok magatokat képzelni benne?
Attól függ, hogy milyen a szüleim helyzete.
Például ha nekem szívem-lelkem a geológia - de nem tudnék vele elhelyezkedni (logikusan) akkor megkérdezném a szüleimet mit gondolnak. Mert meglehet, hogy ilyen szakmával sokáig a "nyakukon maradok", illetve pénzelniük kell amíg mondjuk kutatok, hogy minél jobb helyre tudjanak felvenni. Ha nekik megoldható, és nem hátrány, hogy később se fogom tudni lehozni a csillagokat (mert minden szülő szeretné ezt látni, neked meg mindegy ha a hivatásod a hobbid is) akkor azt választanám.
Egyéb esetben azt ami beválik az életbe és a szeretett szakomat majd hobbiként művelem.
Köszi a válaszod!
Igazából azért kérdezem mert ebben a helyzetben vagyok és a kevésbé biztos de jobban “tetsző” szak mellett van olyan érv is, hogy van lehetőség átjelentkezni levelezőre míg a másiknál nincs :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!