Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Normális, hogy kémia emelten...

Normális, hogy kémia emelten alig pár pontot értem el?

Figyelt kérdés
Az elméletet tudom (értem is), a számolás rizikós, most töltöttem ki életemben először érettségi feladatsort és hát ledöbbentem. Nyilván a javítókulcsot nézve csak fogtam a fejem, hogy miért nem az jutott eszembe. Jövőre érettségiznék belőle, ha megcsinálom az összes feladatsort, akkor menni fog? Vagy mit csináljak? Mert ez nagyon elvette a kedvem, úgy érzem hogy igazából hülye vagyok hozzá.
2020. ápr. 24. 11:52
 1/3 anonim ***** válasza:
90%

Aki nem kifejezetten az érettségi típusú feladatokra készül, annak nagyon nagy arculcsapás az első feladatsor, így szerintem valamilyen szinten normális.

Ha a számolás alapból gond, akkor az ötösöm leszt oldd meg a nyáron. Az egészet. Vagy legalább az első két nagy fejezetet. Nem hasonlít az érettségihez egy kicsit sem, ezért sokan feleslegesnek tartják, de ha nem vagy gyakorlott kémia feladat megoldó, és a logikád sem áll rá rögtön a megoldásra, akkor ebből pont azokat az apró de fontos lépéseket tudod majd elsajátítani, ami később a komplex feladatok részmegoldásaihoz kell.

Ha megy a számolás, és már az alapokkal tisztában vagy, akkor csak kezdj el érettségi feladatsorokat gyakorolni,annál célravezetőbb nincs. Ha sok időd van, kezdd 2005-től, ha nincs, kezdd a legutolsótól, mert van különbség a feladatsorok összetettségében, és ha a korait oldja meg az ember először, könnyen abba a hitbe ringatja magát, hogy megy neki, majd jól pofára esik élesben, ha nem jut el az utolsó évekig. Tapasztalatból mondom.

Gyakorolni kell, és akkor rááll az ember agya a feladatokra, de ez eltart egy kis ideig. Viszont egy év sok idő, ha még középiskolás vagy. Ha minden héten találsz pár szabad órát a többi tanulnivalód mellett, egészen biztos, hogy sikerülni fog, csak ne hagyd az utolsó pillanatra a félkészülést.

2020. ápr. 24. 12:23
 2/3 anonim ***** válasza:
Hát, ha tényleg csak "pár" pontot értél el, az nyilván nem normális. De még rengeteg időd van. Viszont nagyon bele kellene húznod a nyáron!
2020. ápr. 24. 13:54
 3/3 anonim ***** válasza:

Normális hogy csak pár pontot értél el, egyszerűen még nem voltál rá felkészülve! Ne feledd, hogy bármit meg tudsz tanulni! [link]

Fontos a tananyag aktív előhívása, nem elég csak olvasni a könyvet, írj össze magadnak ilyen kérdéseket, majd próbálj rájuk válaszolni! Írd ki az összes egyenletet az ankiba! Ez egy jó kis program, ami segít a tanulásban.

Hajrá!

2020. máj. 22. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!