2020-ban milyen a B-kategóriás jogosítványhoz az elsősegély vizsga?
Nem változott tudtommal sem a gyakorlat, sem a szóbeli tételek témája.
Az alapokat, mint pl újjáélesztés, stabil oldalfektetés be kell tudnod mutatnod vizsgán. Ad a vizsgabiztos (aki általában mentőtiszt) egy expozíciót és abból kiindulva neked el kell döbtened, hogy mi a teendőd.
Ezen kívül van egy szóbeli része, amely abból áll, hogy húzol 2db tételt (én azt húztam, hogy fuldokló gyermek elsősegély nyújtása, illetve ruhadarab eltávolítása sérültről). Ezeket szóban elmondod, a vb segítőkész lesz nagyon. Csak légy határozott és menni fog az :)
Megnyugtatlak, hogy én a legelején a gyakorlatot elrontottam, mégse történt semmi. Vb segített rávezetni a megoldásra.
Egy lutri az egész.
Előző vagyok, a szóbeli tételeknél is nagyon segítőkész a vb.
Volt olyan is, hogy egy másodpercre megakadtam, de ő folytatta helyettem a szöveget én pedig megerősítettem, hogy így van.
Tényleg egy lutri. Akkor buktatnak meg ha egy szót sem szólsz egész vizsga alatt.
Nem tudom miért van, de kötözgetni biztos, hogy nem kellesz. Csóró a magyar egészségügy, nem fogják erre pazarolni a kötszert. Egyébként ettől féltem én is, mert a sapka kötést sehogy sem tudtam elsajátítani, de nem foglalkoztak ilyenekkel. Bukósisak levételt is maximum szóba fogják kérdezni, de nem kell ettől sem megijedni :)
Menni fog az! Sok sikert
Stabil oldalfektetést és újraélesztést mindenkinek kell tudnia és meg kell mutatni.
Az A és B tételek ezek: [link]
Az SOS Elsősegély e-learningjében ki vannak röviden dolgozva és megmutatják videókon is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!