Angol írásbelire hogyan tudok készülni ha alig tudok valamit?
az iskola mellett még tanulnod kellett volna. Az iskola nem arra van, hogy ott tudást szerezz, főleg nem nyelvi tudást, ott csak megadnak pár alapot hozzá.
Amúgy a tippelés mindig bejön, én is sokat tippeltem az érettségimen és sima 3-ast hoztam az írásbelin.
Ha gondolod írhatsz és dumálhatunk angolul. Én is minden tudásomat filmekből,zenékből és fórumokról szereztem és 80% feletti lett 2 éve az angol érettségim. Sokkal hatásosabb az élő beszéd mint a tankönyv. Nem úgy rakod össze a mondatot hogy "Aha,most jön az alany, a segédige asszem ide, hú ennek mi a múlt ideje..." hanem ösztönösen jön, annyiszor hallottad és láttad leírva kicsit más formában.
A másik megoldás pedig az hogy rakasd át a kérdést vallás kategóriába.
Valószínűleg akkor te nem is nagyon akartál megtanulni angolul, most meg sírsz kb 16 nappal az érettségid előtt. Grat! Kifogásokat könnyű keresni, de négy év alatt vehettel volna egy két könyvet pl Eng. for Everyone, amit kifejezetten otthoni tanulásra fejlesztettek ki és csinalhattad volna. Meg aztán mi sem mondanám hogy sokat tanultunk angolt de amikor erre kilencedikben rájöttem már rögtön az angol tanulásom elején, akkor elmentem nyelviskolaba. Az interneten bármire rá kerestem azt angolul tettem pl recept, pszichológia könyvek stb. Angolul néztem sorozatokat, filmeket-persze az elején jól megszenvedtem vele. Egy 45 perces sorozatot volt hogy másfél óra alatt néztem végig annyit tekertem vissza hogy újra meghallgassak egy monológot, de határozottan meglett az eredménye. Másfél év utána TELC nyelvvizsga és az emelt érettségim is nagyon szép lett.
A fentebb leírtak szerint még tudsz valami tűzoltást csinálni illetve old meg az utóbbi évek érettségi feladatsorait ( ha eddig még nem tetted?!).
És így 18 körül tanuld meg hogy nem a tanárt meg magadon kívül mindenki mást szidsz mert pont az angol az a nyelv, ami életed minden pontján gyakorlatilag ömlik rád és még az esti kakaód csomagolásán is rajta van a szöveg angolul. Aztán hajrá hajrá!
Ennyi idő alatt sajnos azt kell mondanom, hogy már nem igazán tudsz megtanulni angolul, de itt van néhány tippem, hátha segít valamit:
-Az oktatási hivatal honlapján vannak fent gyakorlófeladatok és az előző évek feladatai. Próbáld azokat átnézni, kitölteni!
-A régi angol könyveidből egy picit próbáld meg átismételni a nyelvtant és fontosabb témaköröknek a szókincsét meg megtanulni.
-Nézz angolul, felirattal filmeket, sorozatokat pihenésképp. Próbálj meg angol nyelven képregényeket olvasni, vagy valamilyen egyszerűbb szöveget.
-Próbálj meg angolul és nem magyarul gondolkodni (bár ez lehet egy kicsit túl nehéz a szintedhez)
-Ne hagyj semmit üresen a vizsgán, mínuszpont nem jár.
Sok sikert a vizsgádhoz!
Egész jól sikerült ahoz képest
Magyar 4
Matek 4
Angol 3
Töri 4
Szakma 5
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!