Hogyan tanuljak történelem érettségire, ha nem tudom megjegyezni a cselekményt?
Figyelt kérdés
Jövőre érettségizem, de olyan, mintha nem tudnék semmit. Reál beállítottságú vagyok, történelemből akárhogy küzdök, mindig 4-est írok. Sajnos ha megírjuk a tz-t, utána pár nappal elfelejtem, de szinte annyira, hogy azt sem tudom, hogy miből írtunk. Hogyan javíthatnék ezen?2020. ápr. 18. 00:46
1/1 anonim válasza:
Ha reál beállítottságú vagy, akkor az évszámokhoz kapcsolj változókat. Tehát azt az évszámot mely változók (események, cselekmény) határozza meg. Tehát vezesd le valamilyen matematikai, vagy fizikai összefüggéssel. Elsőre kicsit furcsán hangzik, de lehet, hogy működne. Ugyanezt megcsinálhatod eseményekkel is. Vagy egy esemény, mondjuk egy csata és vannak a változók, amelyek befolyásolták az kimenetelét. Az időpontja, a résztvevők, az okok. Ez lényegében nem más, mint matematika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!