Pótfelvételin meghirdetnek informatika, mérnökinformatika szakokat?
Egyébként azt tudni kell, hogy sok külföldi egyetemen az első év az mindig egy szoktató, könnyes bevezető év.
Bár én informatikát tanulok Angliában (másodéves), de a matek és a programozások ellenére is, az első év majdhogynem tényleg könnyű volt. Átlagban a legjobb minősítést kaptam arra az évre.
Most második évben pedig... Maradjunk annyiban, hogy már most sajnálom a mostani elsősöket, hogy mi fog rájuk várni. Nem egyszer előfordult, hogy egy-kettő elsőéves a jó jegyeiket ecsetelgették, mi meg csak mosolyogva hallgatunk és várjuk, hogy vajon 1 év múlva mi mondanivalójuk lesz a számunkra :)
Első évben nem is kellett megerőltetnem magam, időm is rengeteg volt. Most második évben szinte vért izzadva lehet betartani minden határidőt, és bármilyen jónak is hiszed a munkád amit benyújtasz, kapsz rá egy teljesen átlagos/gyenge minősítést, mert az előadók minden lehetséges hibádba belekötnek a beadandóidban. (Még ugyanazok az előadók is sokkal nyersebbek és szigorúbbak javításoknál a második évben)
Szerintem hatalmas különbség van a 2 év között.
Én azt ajánlom neked, hogy még ne hagyd ott Dániát, hisz még majd csak most a második évben fogtok elkezdeni igazán tanulni.
Arról nem is beszélve, hogy lehet újra kéne kezdened a képzést a magyar egyetemen, ami akárhogy is nézzük, de 1 év pazarlás az életedből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!