A Pythont szeretném megtanulni és a programozáshoz szükséges gondolkodásmódot. Ti milyen eszközöket javasoltok, nektek mi vált be?
A nyelvi elemeket jól összefoglalja a w3schools, bár angolul van, szerintem egész korrekt. De valahogy nem érzem, hogy a programozás logikai része fejlődne tőle, ez inkább csak olyan, mint egy természetes nyelv esetén a nyelvtan, hogy tudom, hogyan kell írni.
Nektek mi segített abban, hogy a programozás logikai részét megértsétek és fejlődjetek?
Köszi előre is a tippeket!
Először is szerezd be (töltsd le valahonnan) a Fluent Python c. könyvet. Ez a legjobb haladó Python könyv szerintem, nagyon sok mindent elmagyaráz, amit a kezdő könyvek nem. Angolul persze tudni kell hozzá.
A másik könyv amit érdemes letölteni, az Goodrich: Data Structures and Algorithms c. könyve. Ehhez érdemes valami online tanfolyamot is keresni. A Udacity-n pl. van egy (nagyon) kezdő algoritmusok kurzus ingyen: [link]
Érdemes azután ide is ellátogatnod, és ezt végigcsinálnod: [link]
Kódolást a LeetCode-on tudsz pl. gyakorolni. Innen készülnek a profi állásinterjúkra a profik. Elég nehezek a feladatok... [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!