Milyen hozzáállás szükséges ahhoz hogy magamévá tegyem az informatika megértéséhez szükséges gondolkodásmódot?
Óóó, szerintem túlbonyolítod .
Nagyon egyszerű, még a való életben is ezeket alkalmazod :) Csak még nem tudsz róla.
- Gyakorolnod egyébként semmit sem kell, ha felvettek, akkor azok alapján megvan az azon suli azon szakjához való tudásod, a többit meg majd ott a szemeszterekben leadják -
Mivel azt mondtad, hogy ne egy matekpéldával kell jönni a választ adóknak, így én egy folyamatábrát mutatok meg neked , ami az informatikában ismert és egy verset struktúrál : [link]
Azt viszont sajnálom, hogy nem akarsz matekpéldákat hallani , mert pontosan azt kell használni, mint egy egyenletnél. Mindent nézni kell, minden lehetőséget.
A tanuláshoz meg kitartás kell ...
Remélem segítettem.
Jaj a lényeg lemaradt ( még az előző vagyok )
Szóval a valós életben is ezeket használod, csak nem tudsz róla részt nem fejtettem ki szerintem eléggé :
- Te sem úgy töltesz meg egy poharat, hogy órákon keresztül csorgatod bele a vizet, hanem csak addig ameddig kell ( túlcsordulás )
- Te is addig mosod a piszkos kezed, amíg tiszta nem lesz ( addig csinál valamit, amíg )
- Te is csak akkor mész le a boltba kenyérért, ha nincsen ( elől tesztelő ciklus -> Nincs kenyér , akkor boltba mész -> Feltétel ; ha az teljesül ( pl van kenyér ) tovább lép , ha nem teljesül ( nincs kenyér ), akkor hajtja végre a benne foglalt feladatokat ( lemegy a boltba )
Ilyenekre gondoltam , és próbáltam nagyon hétköznapi dolgokról beszélni, igaz infós vagyok, egy ideje ebben mozgok, de én se tudok egy 1000011110-es szöveget értelmezni rögtön :)
Egyeske vagyok,
mindenhol van túlcsordulás... :) Az nem nyelvspecifikus dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!