Egyetemen valóban ilyen sok a tennivaló?
Semmi máson nem múlik, mint hogy milyen szakra mész. Ha valami értelmetlen vacakra, ahol se órád se tanulnivalód, akkor felkelsz minden nap délben, 2 órára bemész az egyetemre és ennyiből áll.
Ha valami izmosabbra, akkor nem ritka, hogy 8tól 8-ig órák, aztán még jegyzők, beadandók, és akkor még nem is tanultál semmit.
Az érettségihez meg ne hasonlítsd, amit érettségin kérnek annyira alap, ahhoz képest amit egyetemen...
Év eleji szintfelmérő (amin minimum 2-est kell elérni, hogy felvehesd az alap tárgyaid) volt olyan nehéz, mint az érettségi.
Az egyetem más, mint a középiskola. Célzottan tanulunk vizsgákra, zh-kra, de akkor rengeteget.
Középiskolában napi pár óra felkészülés a következő napra.
Egyetemen vizsgákra, zh-kra készülsz, egy-egyre napi 8-12 óra 3-5 napon keresztül. Közben időnként van egy kis "lazulás".
Hát ez nagyon tanár függő szerintem. Egy kemény szakon normális, korrekt tanár nagyban meg tudja könnyíteni a helyzeted, főleg ha jól is magyaráz és segítőkész. De a könnyebb szakokon ha kikapsz egy idegbeteg embert, aki azt hiszi hogy minden betűt szóról szóra meg kell tanulni, de így is csak 2 ad akkor az megnehezíti az életed.
Nálunk a beugrók a nehezek a vizsgára, amit ha tudsz vizsgázhatsz ha hibázol a kérdésekben akkor nem. Tehat ugy is meg lehet bukni hogy el sem jutottál a vizsgáig. A beadandók es kisebb dolgozatoknak én örülni szoktam mert legalább nem 1 jegyen múlik a féléved. Nálunk sajnos nagyon sok olyan szemi van amin 1 jegy egy dolgozat a félév végén és ha buktad akkor buktál. A beadandókat legalább otthon nyugiban meg lehet írni. Igen vannak vizsgák amik nehezebbek mint az érettségi én 2 hónapig intenzíven tanultam egy olyan vizsgára ami 2 lett és az évfolyam 3/4 elsőre kivágták. De van olyan is hogy felveszem pénteken a vizsgát hétfőre és simán 4-5 3 nap tanulás utan. Van amire meg semmit nem tanulok es simán 3. Itt már nem a jegyekre megyünk ez az amit megtanultam, hanem hogy meglegyen a tárgy és az átlag, hogy ne kerüljek át fizetősre. Engem ez paráztat nem a vizsgák már, hanem eleg drága egy félév es 500 ezer forintot nem szeretnék fizetni félévente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!