20 éves lány vagyok. És ha már 2x nem jutottam be az orvosira.406 pont volt a legjobb, amit elértem. Ha idén sem sikerül, mentőtisztitre jelentkezem. Szerintetek milyen ötlet?
A mentőtisztitől jobban félek es nem vagyok biztos benne, hogy elég határozott vagyok hozzá és hogy a férfi kollégáim elismernek majd. Úgy tudom dokgozhatnak mentőtisztek pl sűrgősségi osztályokon is el lehet helyezkedni mentőtisztként pl egy gyerek sűrgősségin szívesen melóznék.
De nem tudom mik is tartoznak egy mentőtiszt feladatai közé a sűrgősségi osztályon pl?
És nagy hátrányban lennék, ha 160cm vagyok és kb 45kg?
Szerintem ha harmadik alkalomra sem sikerül bejutni, akkor jó ötlet más területen gondolkodni.
- [link]
-Sürgin triage: https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__763..
- https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya..
Biztos vannak még témába vágó kérdések, ezeket gyorsan kigugliztam neked...
Szerintem jó ötlet. Én pont 2 sikertelen orvosi jelentkezés után gondolom úgy, hogy nem érdemes többet beletolni.
Szerintem a kis termeted nem lesz hátrány, és biztos lehetsz benne, hogy a kitartásodat, szorgalmadat nem fogják alábecsülni a férfi kollégák.
Ha gyorsan tudsz lehető legjobb döntéseket hozni, úgy hogy nem hibázol, és ha bírnád, akkor vágj bele, egyébként úgyis majd közben rájössz, hogy tetszene-e ez neked.
A mentőtiszt is egyfajta ápoló, és ha ápolónak mész több mindent választhatsz, hol dolgozol, ha a sürgősségi pörgés elég lenne.
Én a Semmelweis mentőtisztire jártam, nem ajánlom, ha csak nem ez konkrétan az álmod, szerintem B tervként nem éri meg.
A mentőtiszti képzés messze nem hasonlítható az ápolóhoz.
Szóval erre a kijelentésére valamelyik ápolónak ne adj sokat.
A saját fejedben kell eldöntened, mi nem ismerünk téged személyesen. Ha jelentkezel a tisztire, akkor azt csak akkor fogod elvégezni, ha minden tudásod beleadod. Nem akarom hasonlítani, nyilván az orvosi ezerszer nehezebb, de itt is potyognak az emberek (bár ez köszönhető az alacsony ponthatárnak is).
Ha azt gondolod magadról, hogy tetszene a mentés, a sürgősségi világ, akkor megéri.
Ma már doktorálhatsz a 4 év után, csinálhatsz 3 féle mesterképzést, ezekkel mehetsz külföldre ha szeretnél. 100 féle lehetőség van manapság mentőtisztként is, csak meg kell találnod, hogy mi az ami téged vonz.
Rengeteg olyan mentőtiszt van, aki azért lett az, mert az orvosira nem lett elég pontja, és valljuk be, ez áll a legközelebb az általános orvosi hivatáshoz. Ha ügyes vagy benne, és beletanulsz a szakmádba adni is fognak a véleményedre. Több orvostól hallom mentőtiszthallgatóként, hogy van egy-két olyan végzett tiszt akinek a véleményére többet adnak, mint pár orvoskollégáéra.
Szóval én azt javaslom gondold végig. A mentőtiszti szakma egy gyönyörű szakma, de rengeteg küzdelemmel jár, mind az egyetem, mind az azt követő élet (mellesleg semmivel nem küzdelmesebb, mint bármilyen orvosnak lenni). Ez csak és kizárólag rajtad múlik.
Hátrány 100% hogy nem lenne se az hogy lány vagy, se az hogy kicsi termetű. Neked nem kell cipekedni, erőlködni. Neked fejben kell ott lenni és szakszerűen irányítani a 3 fős csapatod. Ez a te dolgod, és nem ápoló vagy, akit ide-oda ráncigálhatnak.
Gondolkozz el rajta, de maradj reális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!