Miért szereznek ennyien piacképtelen diplomát?
Van, aki érdeklődésből tanul.
Az agrármérnök is hasznát veszi gazdálkodáskor a diplomájának.
Agrárnak maximum akkor van értelme, ha van családi vállalkozás, vagy protekció valahol.
Nem keresik és nem is fizetik meg úgy, mint egy gépészt.
#12: Miből gondolod, hogy nem ilyen háttérrel/szándékkal mennek erre a szakra?
De vannak szakok, amiket csak érdeklődésből végeznek. Illetve tanítanak vele, vagy könyveket írnak.
"Pénzből élünk, érdeklődésből nem lehet fizetni a számlákat."
Hát én orvos leszek (egyszer, ha majd lehet egyetemre járni...), ha a pénz motivált volna, akkor eleve valami informatikus vagy gazdasági szakra jelentkeztem volna. Annyit én is (de egy mentős, nővér vagy védőnő is) keres majd, hogy be legyenek belőle fizetve a számlák, egyszerűen csak az ilyen foglalkozású emberek nagy részének bőven elég egy kis lakás, megfelelő minőségű kaja és egy kis autó, nem a Ferrarira, a rózsadombi villára meg a luxusnyaralásokra csorgatják a nyálukat.
Szerencsére más motivációval is mennek az emberek egyetemre, mint hogy hozzád hasonlóan lenézhessenek mindenkit.
Az esetek túlnyomó részében egy mérnökkel képtelenség úgy tárgyalni, hogy ne hozná szóba a fizetését és ne akarná megmagyarázni, miért az ő szakterülete a legfontosabb a világon. Egymással is állandóan versenyeznek, műszakiak lenézik az agrármérnököket, gépészek, meg nagyjából az összes többi műszakit. Informatikusoknál a gazdinfót divat cikizni.
Lehet, hogy a bölcsészek kevesebbet keresnek, de sokkal jobb társaság, mint ezek az elvileg tanult, gyakorlatilag infantilis módon p...csméregető emberek.
Az pedig különösen sivár lelkivilágra utal, hogy lenézed az egészségügyi dolgozókat, akik a lelküket kidolgozzák értünk.
A te hozzáállásodból kiindulva szerencse, hogy bölcsésznek is sokan mennek, belőletek épp elég van már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!