Hogy lesz jövőre a felvételi?
Először is az lenne a kérdésem, hogy a nyelvvizsga valóban kevesebbet fog érni?Ha igen, mennyit?
A másik, hogy miért van az, hogy annyira híresztelték h országos szinten az érettségi sokkal rosszabb lett mindenkinek, mégis emelkedtek a ponthatárok valahol egész sokat, ez mindig így lesz?Csak emelkedni fog?(Tudom, hogy a felvételizők pontjaitól is függ, de kicsit nekem fura, hogy mindig csak emelkedik, még így is h "jaj de rossz lett")
Most leszek negyedikes és úgy tervezem h csak nyelvvizsgát teszek, középszinten maradok, abból remélem meglesz 90% a 2(duplázással megyek mindenképp sztem)

nNem voltak jók, mindenből rontottam egyet!
irodalom 3 nyelvtan 4 matek 2 töri 3 német 4 jövőire meg 1-gyel jobbat írtam be.
Nem értékelem túl magam:D csak azért sztem nem lenne 5-ös, és inkább rosszabbat írok be
Eddig mindig középpel próbáltam számolni és mindig duplázssal jött ki 350 pont kb. ezért nekem nagyon furi, csak rosszabbul járnék az emelttel :/

felvin van a kalkulátor, mki azt mondja h az jó eredményeket szokott kiírni :/
Valaki még esrtleg tudna segíteni?Mert azért nem fogok emeltet tenni h 50-el kevesebb pontot kapjak:S:D nem értem h miért így számolta ki..

Akk marad a duplázás, ha rosszak az év végi jegyek.
Két tárgyat kell összeadnon és megszoroznod kettővel:
PL. Emelt töri 80% közép matek 85% = 330 pont.
Ehhez még jön a +40 pont meg legyen egy közép nyelvvizsgád:
és van 398.
Duplázásnál nagyon jól kell megírni a két felvételi tárgyat, mert itt súlyozottan számít a pont.
A másiknál pedig mindegyiknek jónak kell lennie, de pl. lehet kompenzálni...
Köszi h írtál.
Igazából annyira nem rosszabb, de én az érettségihez pl 4eseket írtam be százalékban, némethez meg ötöst, így az egyik a német, és mivel a törit emeltnek írtam be, így az a 2. nem?45%nak írtam kb.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!