Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy lesz jövőre a felvételi?

Hogy lesz jövőre a felvételi?

Figyelt kérdés

Először is az lenne a kérdésem, hogy a nyelvvizsga valóban kevesebbet fog érni?Ha igen, mennyit?

A másik, hogy miért van az, hogy annyira híresztelték h országos szinten az érettségi sokkal rosszabb lett mindenkinek, mégis emelkedtek a ponthatárok valahol egész sokat, ez mindig így lesz?Csak emelkedni fog?(Tudom, hogy a felvételizők pontjaitól is függ, de kicsit nekem fura, hogy mindig csak emelkedik, még így is h "jaj de rossz lett")

Most leszek negyedikes és úgy tervezem h csak nyelvvizsgát teszek, középszinten maradok, abból remélem meglesz 90% a 2(duplázással megyek mindenképp sztem)

2010. júl. 25. 14:36
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Vagy ha a törinél még lenne jobb, akkor azt venné figyelembe?De a magyar nem számítana bele, abból sztem jól fog sikrülne, matek sztem nem lesz annyira jó...mindenképp töri és német
2010. júl. 25. 15:30
 12/20 anonim ***** válasza:
Hát ha duplázással kevesebb pontot adott, az gondolom azért van, mert nagyon jók voltak az idei év végi jegyeid, meg a jövő évit is jónak írtad, a töri 45%-kal meg szerintem nagyon alulértékelted magad:P
2010. júl. 25. 15:31
 13/20 anonim ***** válasza:
Egyébként ne aggódj, automatikusan azzal a módszerrel és azokkal a tantárgyakkal fognak számolni, ahogy a lehetséges legtöbb pont jön ki.
2010. júl. 25. 15:33
 14/20 A kérdező kommentje:

nNem voltak jók, mindenből rontottam egyet!

irodalom 3 nyelvtan 4 matek 2 töri 3 német 4 jövőire meg 1-gyel jobbat írtam be.

Nem értékelem túl magam:D csak azért sztem nem lenne 5-ös, és inkább rosszabbat írok be

Eddig mindig középpel próbáltam számolni és mindig duplázssal jött ki 350 pont kb. ezért nekem nagyon furi, csak rosszabbul járnék az emelttel :/

2010. júl. 25. 15:34
 15/20 anonim ***** válasza:
Hova jelentkezel? És hol ez a kalkulátor?:D
2010. júl. 25. 15:36
 16/20 A kérdező kommentje:

felvin van a kalkulátor, mki azt mondja h az jó eredményeket szokott kiírni :/

Valaki még esrtleg tudna segíteni?Mert azért nem fogok emeltet tenni h 50-el kevesebb pontot kapjak:S:D nem értem h miért így számolta ki..

2010. júl. 25. 15:37
 17/20 anonim ***** válasza:
54%

Akk marad a duplázás, ha rosszak az év végi jegyek.

Két tárgyat kell összeadnon és megszoroznod kettővel:

PL. Emelt töri 80% közép matek 85% = 330 pont.

Ehhez még jön a +40 pont meg legyen egy közép nyelvvizsgád:

és van 398.

Duplázásnál nagyon jól kell megírni a két felvételi tárgyat, mert itt súlyozottan számít a pont.

A másiknál pedig mindegyiknek jónak kell lennie, de pl. lehet kompenzálni...

2010. júl. 25. 15:43
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszi h írtál.

Igazából annyira nem rosszabb, de én az érettségihez pl 4eseket írtam be százalékban, némethez meg ötöst, így az egyik a német, és mivel a törit emeltnek írtam be, így az a 2. nem?45%nak írtam kb.

2010. júl. 25. 15:47
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem kell félni az emelttől. Én matekot, kémiát, informatikát raktam emelten 2 és 3 éve (előrehozott) és 90%+osok lettek.
2010. júl. 25. 16:52
 20/20 A kérdező kommentje:
Gratulálok, ügyes vagy:)
2010. júl. 25. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!