Hogy lesz jövőre a felvételi?
Először is az lenne a kérdésem, hogy a nyelvvizsga valóban kevesebbet fog érni?Ha igen, mennyit?
A másik, hogy miért van az, hogy annyira híresztelték h országos szinten az érettségi sokkal rosszabb lett mindenkinek, mégis emelkedtek a ponthatárok valahol egész sokat, ez mindig így lesz?Csak emelkedni fog?(Tudom, hogy a felvételizők pontjaitól is függ, de kicsit nekem fura, hogy mindig csak emelkedik, még így is h "jaj de rossz lett")
Most leszek negyedikes és úgy tervezem h csak nyelvvizsgát teszek, középszinten maradok, abból remélem meglesz 90% a 2(duplázással megyek mindenképp sztem)

A nyelvvizsga csak 28 pontot fog érni jövőre, szóval érdemes emeltezni.Úgy hallottam angolból és töriből megcsinálható.Én is jövőre fogok érettségizni, szóval remélem nem sokkal emelik a ponthatárokat.Ahova menni szeretnék ott tavaly 376 volt a ponthatár, idén pedig 386.Szóval félek.:S
De hidd el menni fog ha készüls rá rendesen.
l18
Köszi szépen h írtál:) Sok sikert kívánod neked:)
törin gondolkoztam már, de nem tudom, kcisit félek tőle :S középszintet meg tudom csinálni, de emeltre nagyon oda kellene tenni magam..

Szerintem egy emeltszintű érettségit MINDENKÉPP érdemes bevállalni, nem árt az a +40 pont, és annyival nem fog rosszabbul sikerülni, hogy a +40 ponttal együtt is kevesebbet érjen. Olyan tárgyból amire szükséged van és érdekel, simán fel lehet készülni. Én most érettségiztem, és matekból emelteztem. Tanulni kell erőteljesen, de bőven megcsinálható, emiatt ne aggódjatok. Ha duplázol, akkor ráadásul ugye a felvételi tárgyaidon kívül a többire nem is nagyon kell rágyúrni, tulajdonképpen elég a kettes is, nem fog szépen mutatni a bizonyítványban, de senkit nem fog érdekelni, ettől még ugyanannyi pontod lesz.
Én is féltem, és úgy votlam vele, hogy boldog leszek, ha meglesz 400 pontom... 431 lett. És messze nem készültem agyon magam. Írásbelire szinte egyáltalán nem készültem külön, csak matekra, szóbelire meg kb előtte 1-2 héttel, igaz, akkor elég rendesen. És a gimi 4 évében se erőltettem meg magam túlságosan:D mondhatni lóf*szt se csináltam. Sajnos, mert most majd nagyon rá kell gyúrni.
Szóval 400 pontot mindenki ki tud hozni magából, aki nem szarja le teljes mértékben az érettségit. Biztos függ tanároktól is, szerencsétől is, de nem vészes.
Köszi :)) gratulálok a pontodhoz!Megkérdezhetem h hova mentél?:)
Amúgy az mitől függ, hogy hova(melyik iskolába) osztanak be emeltezni?És mindig azon a héten van a szóbeli emelten is, mikor a többiből középszinten felelnék?

közép nyelvvizsga 28 pont, felsőfokú 40 pont. (35 és 50 helyett)
Érdemes lenne két közepet vagy egy felsőfokút csinálni, és egy emelt érettségit,hogy biztosan meglegyen a +80 pont.
A ponthatárokkal ne foglalkozz, az egy másik eljárás volt. A jelentkezők alakítják a pontokat, ezért fordulhat elő olyan, hogy valahol 100at nő, valahol 40-et csökken stb.
A legjobbra törekedj és akkor nincs meglepetés július végén.
Az emelt szóbelik június első hetében vannak, a közép szóbelik június közepétől végégi.

15:06-os vagyok
BME gépészmérnökire jelentkeztem, oda fogok menni:)
A beosztás pedig úgy van, hogy ki vannak jelölve a sulik, hogy XY iskolában töri érettségi lesz, és az egész kerületből odaküldik a töriérettségizőket. YZ iskolában matek van, a matekosok odamennek. Illetve bocs, hazudós vagyok, nem egy-egy iskolát jelölnek ki minden tantárgyra, mert az is fontos szempont, hogy senki nem érettségizhet a saját sulijában.
Az időpontok meg úgy vannak, hogy előbb vannak az emeltek, és majd csak utána a középszintűek. Idén pl úgy volt, ha jól emlékszem, hogy június 3-9 között voltak az emeltszintűk, és 18-tól a középszintűk.
Köszi szépen:)
De ez a felvi kalkulátor most eléggé bezavart...ahova jelentkezni akarok ott vagy a töri v a matek v. nyelv v. más számít, tehát a töri emelt számítana, de beírtam h mondjuk 45%-osra sikerülne, akkor így kiadta h 300 pontom lenne, azeltőt meg 350 körüli pontokat adott ki(duplázással) akkor ez most miért van így?:/

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!