Mi az a fókázás?

Figyelt kérdés
2010. júl. 24. 17:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem vagyok férfi, nem voltam katona, de a fókázás az a honvédségnél (a katona szerelme:) egy felmosófa, rajta egy felmosórongy, s ha ügyes, akkor ragyog a körlet.
2010. júl. 24. 18:02
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom, szerintem valami szivatáshoz van köze, gólyatábor kapcsán hallottam ezt a kifejezést :D
2010. júl. 24. 18:24
 3/4 anonim ***** válasza:

Szívatás volt ez a honvédségnél is, mert szegény kopasz, ha végzett a felmosással, akkor az értelmes tiszthelyettes megkérdezte, hogy: mi van katona, csíkos víz folyik a csapból?, vagy felrúgta a felmosóvödröt "véletlenül", így szegény kezdhette elölről az egészet. Tehát szívatás!

Aztán lehet, hogy a gólyatáborban tök mást takar.

2010. júl. 24. 18:32
 4/4 anonim válasza:
Fókázásnak sportkörökben a túrasízést/sítúrázást/síalpinizmust is szokták nevezni. Ennek lényege abban áll hogy az elszánt sízô a léc talpára szôrme jellegû anyagot ragaszt mely megakadályozza a léc visszacsúszását és ennek segítségével képes legyôzni valamelyest a gravitációt hogy feljuthasson a hegy csúcsára vagy egyéb hòfödte területekre anélkül hogy felvonót kéne igénybe vennie. A talpra erôsíthetô eszöz neve a fóka ami korábban valódi fóka szôrbôl (innen az elnevezés) szerencsére azonban ma már hála a mûanyagipar vívmányainak szintetikus anyagból készül. Akit érdekel itt sok érdekes linket találhat a témához: www.turasi.lap.hu
2010. okt. 28. 16:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!