Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek mi lenne a helyes...

Szerintetek mi lenne a helyes lépés ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Elsősorban a véleményeteket kérném ki egy dilemmás helyzettel kapcsolatban. Autószerelőként tanulok, 3 napot suliban, 2 napot külső gyakorlati helyszínen. Maga a szakma érdekel, hiszen régi autókkal szeretnék foglalkozni (illetve most is foglalkozok eggyel). De az iskolában és a gyakorlati helyen is rohadtul szenvedek.

Iskolában a nagy semmittevés zajlik. Van, hogy csak ülünk az óran, tanár pasziánszozik, vagy valami hülyeségről beszél (magánélete, a tanítás negatív oldala stb.). Egyébként dolgozatokat se nagyon iratnak, de ha igen, azt kinézhetjük bárhonnan. Egy idő után hihetetlenül ellustul az ember ettől. Az osztálytársaim néha tiszta idióták. Szerintük nekem csak annyi az egyetlen bűnöm, hogy túlságosan lelkes vagyok. Vagyis inkább semleges vagyok a szemükben, én viszont utálom őket: Állandóan összevesznek egymással, hogy melyik a jobb kocsi, hihetetlenül gyerekesek és fárasztóak. Volt, hogy egy gyerek "nekem akart ugrani", mert kimondtam azt, hogy "Opel Astra".

A gyakorlati helyemet eleinte szerettem, de az utóbbi időkben fokozatosan utáltam meg. A főnök ott állandóan fényezi magát, hogy milyen király műhelyt örökölt meg, meg, hogy elektromos autóval jár és sorra alázza vele a BMW-seket. Én már-már túlságosan félénkbe raktam magam, talán ezért is szeret kiosztani, hogy mit kéne csinálnom. Ő edzett ennyi idősen, meg csajozott (az is fura, hogy tudta, nincs barátnőm), nekem is ezt kéne csinálnom szerinte. Nekem is van életem, autóstalálkozókra, diákmunkázni járok el, marketplace-n naponta értékesítek régi cuccokat, vannak barátaim is. Nincs szükségem a kiosztásaira. Azzal nem lenne problémám, ha tanácsokat mondana, de ez már nem az a szint.

Múlt héten, amikor megkérdezték, hogy jövök-e jövő héten, akkor ironikusan azt feleltem, hogy: Ki tudja, lehet, hogy lebetegszem, elgázolnak, vagy meghalok addigra, semmi se biztos. Ma tényleg nem mentem el, mert a tegnap előtti műanyaghegesztéstől olyan rosszul lettem, hogy fel se tudtam kelni. Ők nem értették az ironiát és szerintük elterveztem, hogy hiányozni fogok. Gratulálok ehhez. Arról nem is beszélve, hogy egy fillért nem fizetnek nekem én meg birka módon elfogadtam ezt eleinte.

Szóval nagyjából ez volt az alapszituáció, remélem eljutott idáig mindenki. Azon dilemmázok mostanában, hogy félbehagyom ezt az egész sulit, mert elegem lett az egész autószerelős közegből. Én tényleg csak azért tanulnám ki ezt a szakmát, hogy lehessen autóépítői végzettségem idővel. Nem is dolgoznék főállásban ezzel a szakmával.

Véleményetekre lennék kíváncsi. Nem önsajnálkozás miatt írtam ki a kérdést (bár egy kicsit felszabadító volt), egyszerűen nem tudom, hogy érdemes-e folytatnom ezt a sulit. Ha bárki tud egy jó alternatívát, azt is szívesen meghallgatom.

2020. febr. 25. 09:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A korodról és az eddigi végzettsége(-i)dről nem tudunk semmit. Ha ez lesz az első, szerintem feltétlenül csináld végig, még ha most kínlódás is az egész. Bárhogy alakul is a későbbi életed, lesz egy jól fizető szakma a kezedben.
2020. febr. 26. 14:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom miért lett törölve az, hogy jelentkezz járműmérnökire.

Ha ennyire nem tanulsz semmit és ez az irány érdekel, akkor sokkal jobban jársz egy járműmérnöki képzéssel, mint autószerelővel. Járműmérnökként is szerelhetsz autókat ..., de több minden mást is tudsz, ráadásul jobban is fogsz hozzá érteni, és nem csak a mechanikus alkatrészekhez, hanem az elektronikához is, érzékelőkhöz is...stb

2020. febr. 26. 14:21
 3/5 A kérdező kommentje:

#1 -> Van parképítői végzettségem, de nem nagyon vannak vele komoly terveim. Mindenesetre nagyon köszönöm a biztatást, az esti tagozatra váltás egy jó köztes alternatíva lehet, ami még idő közben eszembe jutott.

#2 -> Kicsit gáz, de véletlenül megszaladt a kezem és a "behajtani tilos tábla" szerű piktogramra kattintottam. Valószínűleg ezért tűnt el a válaszod. Egyébként egy jó alternatíva lehet tényleg a járműmérnöki. Így másodjára kifejtve kifejezetten felkeltette az érdeklődésem, szóval neked is köszönöm.

Mindkettőtök kap egy zöld pacsit.

2020. febr. 26. 19:29
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát mit mondjak öcsi, ehhez képest a mi autószerelő osztályunk kiképző és fenyítőtábor volt még a kilencvenes évek elején. Egy stressz volt három éven át de megtanultunk mindent. Minden óra azzal indult hogy mások élete a mi kezünkben van és úgy csesszünk el bármit akár figyelmetlenségből vagy nemtörődömségből hogy másnap repülünk péknek vagy cukrásznak tanulni mert azt nem baj ha elsózzuk.
2020. márc. 5. 02:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha maga a szakma érdekel, válts sulit, vannak normális helyek is. Esti pl tényleg jobb lehet, oda többnyire felnőtt, dolgozó emberek járnak, nem anyu-apu pici fiai, akiknek még jó érzés lébecolni, mamahotelezni meg diákbérlettel járni.

Vagy ha már van érettségid és tényleg érdekel ez a mérnöki vonal, akkor jelentkezz egyetemre majd. Nem mondom, hogy oda csak szuper komoly emberek járnak, de az nem jellemző, hogy lehetetlen odafigyelni a tanárra, mert ordibálnak a társak a hátsó padban.

2020. márc. 23. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!