Fogorvosiról általánosra?
Figyelt kérdés
Azt hallottam már több barátomtól,ismerősömtől is hogy ha fogorvosi karról (SOTE FOK) egész "könnyen"(kevés különbözetivel) át lehet iratkozni általánosra(SOTE ÁOK) csúszás/kihagyás nélkül...
Azt szeretném kérdezni hogy ez valóban így van -e a gyakorlatban,olyan válaszoljon légyszíves akinek tényleges rálátása van a dologra,nem hozzám hasonlóan barátoktól tájékozódott
Előre is köszi!
2020. febr. 22. 23:07
1/5 anonim válasza:
Szerintem érdeklődj a Tanulmányi Hivatalnál, ők biztos tudnak érdemi választ adni:)
2/5 anonim válasza:
Nem volt tapasztalatom ilyesmiben, viszont általános orvosira járok, és én azt látom, hogy a fogorvosisok más ütemben veszik például az anatómiát, és kevésbé részletesen (természetesen itt például az alsó végtag felépítésére gondolok, nem a koponyára). Emiatt talán én azt mondanám, hogy csúszás nélkül nem lehet megcsinálni, és mindenképp elölről kell kezdeni a 6 évet. Biztos lesznek olyan tárgyak is, amiket el tudsz majd fogadtatni, és nem kell mindent újra csinálni.
3/5 anonim válasza:
Én ugyan nem a SOTE-n hanem a PTE-n végeztem, de nálunk ilyen biztos nem volt. A fogorvosok kevesebb anatómiát és szövettant tanulnak, ezért ezeket a tárgyakat nem fogadják el, ez pedig biztos csúszás. Olyan pedig, hogy különbözeti vizsga, nincs.
4/5 anonim válasza:
SOTE-n van átjárás 2. év végén. FOK-ról ÁOK-ra biztosan.
A különbözeti vizsga annyi volt, hogy meg kellett csinálni az orvosi pszichológiát meg az élettan gyakorlati vizsgát. Emellett az átvétel felvétele 4-es anatómia szigorlat letétele volt.
5/5 anonim válasza:
(ÁOK-ról FOK-ra pedig nem lehet úgy, hogy ne kelljen ismételned évet, mert már 1. évben van fogászati preparációs gyakorlat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!