Otthagyni a középiskolát 16 évesen. Megbánnám?
#3 vagyok
Bocsánat, ez kimaradt. Ez a nagy önállósodás, függetlenség közepette az iskolától gondolom azért a 90 ezres fizetés mellett otthon maradsz a fűtőtt lakásban a számítógép előtt igaz? Csak azért kérdezem, mert nem bírnám ki idegekkel, ha muter-fater ne tartana el! Úgy bizony könnyű beosztani a 90 ezret, még sok is! :D
2 millió forintot 90 ezrenként megkeresni sok pénz. Elkölteni viszont semmiség. Veszel egy autót és hopp már nincs is pénzed. Ráadásul 2 millió forint elég kevés egy vállalkozás beindításához. Persze kérdés milyen vállalkozásról van szó, de csak valami alacsony költségű egyéni vállalkozás jöhet szóba ennyi pénzből. A helyedben én kitanulnék egy normális szakmát, abban dolgoznék néhány évet, hogy legyen pénzem és tapasztalatom, majd úgy kezdenék el vállalkozni a szakmán belül.
Illetve írta, hogy zavar, hogy nincs pénzed semmire. Ezt még önmagában meg is érteném, viszont ha most elmész dolgozni és minden kereseted félrerakod (hisz úgy számoltad, hogy 24*90000, akkor semmivel nem lesz több pénzed. Mármint de több lesz a bankszámládon, de mivel nem költesz belőle így ugyanúgy "nem lesz semmire pénzed". A szüleid gondolom nem fognak hirtelen több zsebpénzt adni, úgyhogy legjobb esetben is ugyanannyi pénzből fogsz gazdálkodni mint most.
Felejtsd el ezt a hülyeséget, hogy otthagyod a sulit, mert nagyon gyerekesen állsz a világhoz. Tedd le az érettségit, menj tanulj ki 2-3 év alatt egy szakmát (pl villanyszerelő) és akkor állj neki az önállósodásnak.
Az informatikus szakma pedig nem szar, ezt nem tudom honnan veszed. Ha nem tanítják jól az iskolában és érzéked sincs hozzá, akkor nem a te utad, de maga a szakma attól még teljesen jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!