Hagyjam ott az egyetemet, nem vagyok rá alkalmas?
Szeptemberben kezdtem az orvosit, és borzasztóan nem megy. Nem értek kb semmit, egy hét kell mire felfogom a tananyagot, de azt is úgy, hogy ezerszer átrágom, átgondolom, és egy kis szünet után leülepszik. Ezzel az a baj, hogy totál lemaradtam a többiekhez képest. Eddig élt bennem a remény, de most jutottam el arra a pontra hogy lehet abba kéne ezt hagynom, reggel 8 óta tanulok, és mostanra sikerült 10 oldalt megtanulnom...
Ez minden vágyam, azt hittem képes vagyok rá, hogy megtudom csinálni, de kezdem elhinni hogy ez rohadtul nem nekem való. Tudtam hogy nehéz lesz, de hogy ennyire... Nem tudom mit csináljak, nagyon el vagyok keseredve. Ti mit tennétek?
Vizsgák hogy mentek? Én a helyedben az első évet megcsinálnám, utána mérlegelnék, végig tudnám e csinálni, valóban ez kell e nekem, megéri e..?
Nem kell mindenáron végigcsinálni, átmehetsz másik szakra akár egészségügyön belül, van elég sok választék, talán valamelyik tárgyat még el is fogadják, nézz körül.
Ez csak az én javaslatom, gondold át, ne dönts elhamarkodottan.
"érettségit úgy javítják, ahogy csak akarják"
Ebben lehet valami, mert én újra emelteztem, és nem a régi sulimban.
NAGYON fel voltam készülve, ahogy számolgattam max. 10 pontot, ha veszíthettem.
Sokat vontak le, esszét tényleg úgy értékelnek, ahogy akarnak.
Ötös lett, nem azért, de százalékban jobbra számítottam.
Tényleg nem volt ott az engem szerető tanár, idegenek voltak.
Benn vagyok egyetemen, nincs gond, csak szerintem jobbat írtam, mint amire értékelték.
Ugyanez nyelvvizsga: két pont kellett volna a szóbeli felsőfokúhoz.
Mire vonták le? Kommunikációs képesség. A leginkább megfoghatatlan. Ellenszenves volt a vizsgáztató nő, szerintem én is neki.
Szóval tényleg sok a jegyekben, eredményekben a szubjektív elem.
Szerintem se hagyd még ott. Én a főiskolán és utána az egyetemen is egyest kaptam az első szóbeli vizsgán, aztán nekifutottam megint és hármas lett belőle.
Tudom a te helyzeted nehezebb, de ne add fel szerintem.
A sógorom a műszakira járt, rengeteget panaszkodott, és egy kis lukban lakott, ami alig volt nagyobb mint az ágya, de végül megcsinálta. Azóta jó munkahelye van, jól fizető állása, jön a második gyerek stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!