Honnan tudhatom, hogy alkalmas vagyok mentőtisztnek?
Gondolkodom, hogy mentőtisztire jelentkezem, de nem tudom merjek-e.
Lány vagyok 162 cm, alig 50kg, nagyon érdekel mindenféle egészséggel kapcsolatos dolog, a biosz a kémia és tényleg minden. De félek, hogy leblokkolok pl egy mentésnél vagy meghal valaki miattam, vagy hogy túl béna vagyok és nem vagyok alkalmas.
Milyen tulajdonságokkal/adottságokkal kell rendelkeznie egy mentőtisztnek? A sűrgősségi osztályokon miket csinálhatnak? Nagyon szeretném, de nem tudom merjek-e belevágni.
Elvégezni a mentőtisztit nem egyszerű, nőként meg pláne, minden második tanár lába keresztben lesz előtted, hogy nagyot ess. 2 lány ismerősöm végezte el, a többiek mást kerestek félúton-háromnegyedénél, mert elegük lett. A 2 aki végzett dolgozik benne, de mivel a munkatársaik 99%-a férfi, "remek" hangulatban vannak. Egyikük azt mesélte, hogy a büdös életben nem fogják befogadni és tele a hócipője az egésszel, hogy évek óta mást sem tesz, mint bizonyít. Ráadásul a munkatársainak kétharmada idősebb és magasabb is nála, minden adott, hogy szrba vegyék.
Honnan tudhatod, hogy alkamas vagy-e? Nem a súlyodon, magasságodon, vagy a gyomrodon múlik. Sokkal inkább azon, hgoy képes vagy-e önmagad képviselni most és mostantól mindörökké egy férfiak uralta pályán, és szembe pisilni a széllel, alulfizetett munkahelyen, és nem zavar, hoyg nem lesz soha se hétvége, se ünnepnap, se semmi. Hmm, szerinted?
Én is gyógyszerészetit elhagyó vagyok..:D Amúgy az előzőekkel tudok egyetérteni. Mivel a gytk miatt van biosz+kémia emelted, én lehet inkább az orvosit céloznám meg a helyedben, ha az is érdekelne téged. Onnan még könnyedén lehetsz elismert a sürgősségi osztályon is, és talán nem leszel úgy "semmibe nézve" a férfi munkatársaid stb által, mint mentőtisztként.
Tőlünk az évfolyam szó szerint fele lelépett gyógyszerészetiről, és elég nagy százaléka orvosira ment át.
Nem a magasság számít, csak az elkötelezettség!
Számíts rá, hogy ki fognak dobni vizsgákon, akár többször is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!