Mellényúlhatok-e bármelyik szakválasztással?
Hamarosan felvételizek, mindenképpen info-s irányba szeretnék továbbmenni.
Jelenleg leginkább programozásban van tapasztalatom, de nagyon érdekel az info minden iránya.
A következő egyetemeket/szakokat néztem egyelőre.
BME-VIK - mérnökinformatikus
BME-VIK - villamosmérnök
PPKE-ITK - mérnökinformatikus
SZTE-TTIK - programtervező informatikus
Tisztában vagyok vele, hogy kicsit más irány a 3 szak, azonban a kérdésem az, hogy ha az informatika minden iránya érdekel, akkor nyúlhatok-e mellé a választásommal?
Jöhetnek személyes tapasztalatok, tanácsok, bármi.
Köszönöm előre is.
Ha a mérnök szakmák közül elkerülöd az ilyen élelmiszer, építő-építész, agrár, biomérnök meg ezeket a szakokat akkor félre nem nagyon nyúlhatsz.
Gép,jármű valamint az IT ipar elég jó.
Döntsd el, hogy mivel akarsz nagyvonalakban foglalkozni a későbbiekben. Hardver vagy inkább szoftveres dolgok.
A tanterveket is bújd át, hogy melyik szak tárgyait tanulnád szívesen. Igazából a szakmát úgyis egy cégnél fogod kitanulni, vagy otthon. Az egyetem csak vmi alapot ad, úgyis inkább a matekot fogják nektek agyba-főbe tolni. Programozni meg majd tanítanak vmit. Legalábbis mi-n és proginfen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!