Angol előrehozott középszintű érettségi szóbelin ennyiért megadják a kettest?
Nem sokára itt az érettségi. Előrehozottan fogom letenni az angolt középszinten. Beszélni tudok angolul, de csak nagyon alapszinten, lassan és nyelvtani hibák gyakran előfordulnak.
Nyelvvizsgám már van középfokon, ott a szóbelim 40 pontos lett, enyém lett a legjobb osztályban, de mai napig nem tudom, hogy sikerült összehozni. Talán látták rajtam, hogy magabiztos vagyok. Na meg a Role Playnél szerencsém volt, mert pont azt húztam amit eljátszottunk a tanárommal.
Tehát itt elég lesz annyi, hogy saját szubjektív véleményt elmondok azokról a témákról amibe belekérdeznek? Pl megkérdezik, hogy mennyire szükséges a testmozgás, akkor erre úgy válaszolnék angolul, hogy: "It's very important i think, because you need to stay fit to stay healthy and it's also very good for brain. Everybody should sport at least 5 days per week. Stb, stb...
Tehát ilyen nyelvtanilag hibás alap mondatok elég a ketteshez?
Igaza van az előttem kommentelőnek, ha jól sikerült az írásbelid, akkor eléggé el kell rontanod a szóbelit, hogy ne legyen meg a kettes. A középfokú nyelvvizsga az már a középszintű érettségi fölött van szóval elméletileg ha az sikerült, akkor az érettséginek már simán mennie kéne.
Én a helyedben beszélnék a tanárommal, mert középszinten elméletileg ő vizsgáztat, tehát ha ő azt mondja, hogy szerinte a te tudásoddal meg lesz a kettes akkor csak kicsit oda kell tenned magad és sikerülni fog.
(Ebben nem vagyok biztos, de szerintem még jobban jársz, ha most nem sikerül, mert jövőre újrapróbálhatod, de úgy tudom, hogy olyankor fizetni kell. Bár ezt tényleg csak azt hiszem, hogy így van, úgy hogy ennek járj utána.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!