Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Angol előrehozott középszintű...

Angol előrehozott középszintű érettségi szóbelin ennyiért megadják a kettest?

Figyelt kérdés

Nem sokára itt az érettségi. Előrehozottan fogom letenni az angolt középszinten. Beszélni tudok angolul, de csak nagyon alapszinten, lassan és nyelvtani hibák gyakran előfordulnak.

Nyelvvizsgám már van középfokon, ott a szóbelim 40 pontos lett, enyém lett a legjobb osztályban, de mai napig nem tudom, hogy sikerült összehozni. Talán látták rajtam, hogy magabiztos vagyok. Na meg a Role Playnél szerencsém volt, mert pont azt húztam amit eljátszottunk a tanárommal.

Tehát itt elég lesz annyi, hogy saját szubjektív véleményt elmondok azokról a témákról amibe belekérdeznek? Pl megkérdezik, hogy mennyire szükséges a testmozgás, akkor erre úgy válaszolnék angolul, hogy: "It's very important i think, because you need to stay fit to stay healthy and it's also very good for brain. Everybody should sport at least 5 days per week. Stb, stb...

Tehát ilyen nyelvtanilag hibás alap mondatok elég a ketteshez?

2020. febr. 1. 17:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Kettesért akarsz menni előrehozottra? Nóórmális? Inkább tanulj még, és menj a rendes érettségin. Azok szoktak előrehozottra menni, akik ötösre tudják.
2020. febr. 1. 21:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, alapesetben ezt tenném, de mivel nem készülök egyetemre így 1 tárgyat ki akarok venni a nyakamból. Na meg szerintem normális nyelvtanulásra nem nagyon lenne esély mert 2 csapatra vagyunk osztva. Van egy egyes (haladó) csoport, amibe én is vagyok és van egy kettes (lassú) csoport ami tele van tömve és k**vára rossz dolgom lenne ott, mivel innen mindenki megy egy embert kivéve és nyilván egy-két emberért nem fog fennmaradni ez a csoport hanem automatice átkerülnénk a kettesbe ahol órán semmit nem csinálnak és lennénk vagy 20-an.
2020. febr. 1. 21:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Maradj a haladóban, ha ott vagy! Egyébként a szóbelit nem osztályozzák, hanem pontozzák. Ha az írásbelid elég jó lett, akkor a szóbelin csak az adható pontszám 12%-át kell elérni ahhoz, hogy akár kettesnél jobb jegyet is kaphass az egészre.
2020. febr. 2. 08:54
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van az előttem kommentelőnek, ha jól sikerült az írásbelid, akkor eléggé el kell rontanod a szóbelit, hogy ne legyen meg a kettes. A középfokú nyelvvizsga az már a középszintű érettségi fölött van szóval elméletileg ha az sikerült, akkor az érettséginek már simán mennie kéne.

Én a helyedben beszélnék a tanárommal, mert középszinten elméletileg ő vizsgáztat, tehát ha ő azt mondja, hogy szerinte a te tudásoddal meg lesz a kettes akkor csak kicsit oda kell tenned magad és sikerülni fog.

(Ebben nem vagyok biztos, de szerintem még jobban jársz, ha most nem sikerül, mert jövőre újrapróbálhatod, de úgy tudom, hogy olyankor fizetni kell. Bár ezt tényleg csak azt hiszem, hogy így van, úgy hogy ennek járj utána.)

2020. febr. 9. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!