Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mással is előfordult már...

Mással is előfordult már orvosin, hogy indokolatlanul kapott rossz jegyet?

Figyelt kérdés
Bifizből szóbelin a tanár azt mondta, rendben volt a feleletem, mindent elmondtam, egyezzünk ki egy kettessel... Akik utánam voltak, ők is mondták, hogy jobbat érdemeltem volna. Nagyon bosszantó érzés, mert beleszámít a diploma minősítésbe is a tárgy... Tényleg minden csak azon múlik, milyen vizsgáztató fogsz ki, hiába tudod az anyagot, ha ilyen.. :/

2020. febr. 1. 13:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak ott, máshol is előfordul. A tanár sokszor szubjektív okokból ad rossz jegyet. Van egy kolléganőnk, (mi is útáljuk) aki tanít a Sote-n, bár nagyon buta, de jól elő tudja magát adni. Állandóan dicsekszik, hogy mikor miért szivatja a diákokat. A válásakor, amikor elvesztette a pert, mindenkit megbuktatott. Aztán máskor egy szerencsétlen diákot azért vágott ki, mert kiderült, hogy az anyja tíz évvel korábban belement az autójába. Máskor meg a gyerek szüleire volt szakmailag féltékeny, azért buktatta meg. Szóval ilyenekre az egyetemeken fel kell készülni.
2020. febr. 1. 14:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ötödéves vagyok. Szokj hozzá... 😔
2020. febr. 1. 14:18
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez mindenhol így van nem csak orvosin. Túlságosan beképzeltek és bocsánat, hogy csúnya szóval illetem: "f**ok" az oktatok. De akár irigyek is lehetnek.

Nos nálunk is voltak ilyen tanárok. Hiaba tudtam, 3x kellett elmenni vizsgázni, hogy kettesre meglegyen. Abba is belekötött ami a saját jegyzetébe van. Szó szerint ugyanez lett leirva és azt mondta ez nem így van. Na akkor hogy a francba?

Meg persze vannak olyan tanárok is akik rendesek. Ha nem tudod pl a szóbelin a tételt, elmagyarázza neked, rávezet, kedves..megadja a kettest.

2020. febr. 1. 14:33
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
Az egyetem nem az oktatásról szól, hanem hogy megtanuld elviselni az ok nélküli szivatást.
2020. febr. 1. 14:35
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Bár nem orvosi, de mondjuk indokolatlannak: bementem annak idején analízisből vizsgázni, köszöntem, a tanár elkérte az indexemet, majd, mielőtt még tételt húztam volna, beírta, hogy "elég". És onnantól arról szólt a vizsga, hogy "elégséges" vagy "elégtelen" lesz a végére. Arcoskodhattam volna, de volt még 2 félév + szigorlat ennél a fickónál. Szerencsére minden alkalommal kettest kaptam :D
2020. febr. 1. 14:45
 6/8 anonim ***** válasza:
84%

Meg kell szoknod és tanulnod, hogy orvosin nem elég tudni az anyagot, elő is kell tudnod adni. Ha nem vagy magabiztos a tudásodban, nem összefüggő kerek egész a feleleted, és nincs egy logikai sorra felfűzve az egész, akkor nem fogsz jó jegyet kapni, hiába tudtad a témát meg a válaszokat esetleg a tanár kérdéseire.

Mellesleg bifizen ott a gyak rész is, ha az jól sikerült, nem kapsz csak úgy 2-est azért, mert az elméleti rész nem ment jól.

Az pedig ne érdekeljen, hogy mi számít és mi nem a diplomába. 2 ismerősöm jelentkezett rezidensnek ugyanarra a pozícióra, egyik summa cum laude diplomával, másik 3-as/4-es közötti átlaggal, de utóbbinak cserébe sokkal nagyobb gyakorlati tapasztalata volt, sokkal jobb benyomást tett, míg a kitűnő lány nagyon merev volt, és 100%-ban a meglévő tudására tudott csak támaszkodni, és nem tudta új dolgokhoz felhasználni és továbbgondolni, így gondolom már rájöttél, hogy bizony a rosszabb diplomájú embert vették fel arra a posztra. Az égvilágon semmit nem fog ez számítani később, hogy milyen jegyed volt bifizből, főleg nem a betegeknél.

2020. febr. 2. 00:54
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen ez az orvosi. Sok ilyen lesz,de a kettes már ötös.😂
2020. febr. 2. 12:19
 8/8 anonim ***** válasza:
36%
Meglett a kettes nem? Akkor mi a rinya tárgya? Végzett orvos vagyok, a kutyát nem fogja soha érdekelni a diplomaátlagod,max ha PhD-t vagy valami egyéb egérgyilkolós történetet tervezel.
2020. febr. 2. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!