Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az Egyetem pénzeseknek van...

Az Egyetem pénzeseknek van kitalálva?

Figyelt kérdés

Először is, nincs semmi bajom azzal, aki megteheti nyugodt szívvel, hogy költségesre menjen:)

Most fogok érettségizni, ahova menni szeretnék szak ott fél évente 120 ezer lenne a ktg, de államit akarok majd megjelölni, csak félek, hogy nem lesz annyi pontom.

Eddig kb. 380 volt a ponthatár(tudom sok mindentől változik, így csak így írom kb-ra)

Emelt szinttől nagyon félek, magyarból vagyok a legjobb, de azt be sem számítanák(csak matek v. töri.vagy nyelv), szóval azt hiszem az kilőve a pluszpont miatt.Ha nagyon jóra is sikerülne az érettségim is, akkor is kb 340 pontom lenne(saccra) mindenképp a duplázás lesz nekem a jó, most mindenből rontottam egyet, vmit igazságtalannak is tartok, de ez nem ide tartozik.Pluszpont még szóba jöhetne úgy, hogy nyelvvizsga, de attól is félek, igaz h 4-5 vagyok, de felszínes a tudásom és nem is fog annyit érne, ha jól tudom a felvételinél.

Na meg közeli sulit fogok mindenképp választani, koli meg buszozás meg kaja meg stb.költsége is megterhelő lenne számunkra egy kicsit, persze a tanulásba belehúznék, hogy ösztöndíjas legyek.

Igazából lehet h a kérdés nem lett a megfelelő,de ha valaki tudna 1-2 jó tanácsot adni, azt nagyon szépen megköszönném!

2010. júl. 22. 18:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
79%
Nem, nem csak a pénzeseknek. Ezt csak a gyenge, enervált, lusta emberek mondják.
2010. júl. 22. 18:44
 2/17 A kérdező kommentje:

Látszik h kb. el sem olvastad amit írtam, de sebaj, ilyen emberek mindig is lesznek..

Nem vagyok lusta ember képzeld, de nekünk már a havi koli díj meg utazás is megterheli a pénztárcát, de szeretnék mindenképp diplomát.Rossz tanuló meg nem vagyok.

2010. júl. 22. 18:46
 3/17 anonim ***** válasza:
57%

nálunk is megterhelő lesz de nyáron vállalok diákmunkát így abból fizetjük és helyben maradok szóval

kilőve az álmom de így is jó lesz:)

2010. júl. 22. 18:49
 4/17 anonim ***** válasza:
59%

Az egyetem még akkor is nagyon sokba kerül,ha nem fizetős,és kapsz különféle támogatásokat. Az évkezdet kb. 100.000.- ( a könyvek,jegyzetek nincsenek ingyen),és havonta is eléggé a zsebbe kell nyúlni.

A kérdésedre a válasz :igen.

2010. júl. 22. 18:50
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
mire szeretnél menni? a nyelvvizsgát mindenképp próbáld meg !! és az emelttől se félj !
2010. júl. 22. 18:50
 6/17 A kérdező kommentje:

gazdasági szakot nézegettem :) és a suli sincs annyira messze:)

köszi a válaszokat:) lehet h töri emelttel megpróbálkozom

2010. júl. 22. 18:53
 7/17 A kérdező kommentje:
diákmunkára én is mennék, de sajna semmit sem találtam:(
2010. júl. 22. 18:54
 8/17 anonim ***** válasza:
82%
Már nem kiosztani akarlak, de magyarból vagy a legjobb, mikor így fogalmazol? Csapongsz, nem is derül rendesen ki, hogy mire vagy kíváncsi - úgy, hogy a címben feltett kérdés eleve hülyeség. Nyilván az, aki nem éri el az államilag támogatott határát, annak magának kell fizetni, és tény, hogy ezt nem olyan sokan engedhetik meg maguknak (mint ahogy például én sem), de erre van kitalálva az államilag finanszírozott. És nem, a 380 egyáltalán nem olyan magas vagy elérhetetlen. Nem mersz nyelvvizsgára se menni, pedig ahhoz -főleg, ha van már alapod- nem feltétlen kell különtanár, hogy fejleszd magad, én is otthon készültem fel felsőfokra középfok után, bár tény, hogy jövőre én is úgy tudom, már nem fog annyit érni. De akkor el lehet menni emelt nyelvi érettségire, az meg még könnyebb is a felsőfokú nyelvvizsgánál, és többet fogsz kapni érte. Meg normálisan megfogalmazni, hogy mit akarsz.
2010. júl. 22. 18:59
 9/17 anonim ***** válasza:
77%
Utolsó válaszolónak igaza van. Első vagyok. Nem értem, mi a kérdés, emelt szinten érettségizni nem akarsz, nyelvvizsgázni nem akarsz, mi mit csináljunk? Tanulni nem tanulhatunk helyetted.
2010. júl. 22. 19:02
 10/17 anonim ***** válasza:
72%

Az igaz, hogy sokba van a sulikezdés, de elhiheted, hogy már középsuliban is megvan 100.000 Ft a teljes összeg. Könyvtára van az egyetemnek is, ott megvannak a tankönyvek, tehát ha felvesznek és beiratkozol, lefénymásoltathatod a szükséges könyveket, vagy ki is kölcsönözheted. Jegyzeteket elkérheted felsőbbévesektől is (szerencsére vannak normális egyetemisták), azokat is lefénymásoltathatod. Tanulni viszont nagyon tanuljál, hogy öszöndíjat kapjál, és hogy ne soroljanak át államiról ktsg-re.

Szerencsére a sok pénz, és az ész nem jár együtt.

2010. júl. 22. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!